ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Το τελευταίο «αντίο» στον Απόφοιτο, Επίτιμο Έφορο και Δωρητή της Σχολής Παντελή Παντελιάδη
28. 01. 2022



Με θλίψη και βαθιά συγκίνηση, η κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποχαιρετά τον διακεκριμένο απόφοιτο και επί σειρά ετών δωρητή και Έφορό της, Παντελή Παντελιάδη.

Ο ιδρυτής του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ - ΗΠΕΙΡΟΣ - ΜΕΤΡΟ - MY MARKET και «πατριάρχης» της οικογένειας, ήταν απόφοιτος της τάξης του 1954. Για μεγάλο χρονικό διάστημα διετέλεσε Έφορος του Ιδρύματος και τα τελευταία χρόνια παρέδωσε τη θέση στον γιο του Στέφανο, αποδεχόμενος παράλληλα τον τίτλο του Επίτιμου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου των Εφόρων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά». Μετά τη φοίτησή του στη Σχολή, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία, με την οποία δημιούργησαν μαζί, το 1974, την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη METRO, εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εμφύσησε στον Παντελή Παντελιάδη την αγάπη και τον σεβασμό στη γη και τα ζώα, του δίδαξε τις βέλτιστες αγροτικές και επιχειρηματικές πρακτικές και του έδωσε τα εφόδια για την επιχειρηματική του σταδιοδρομία. Δυο σταθμοί, η απόκτηση της ΗΠΕΙΡΟΣ το 1997 και η δημιουργία της πρότυπης Φάρμας ΗΠΕΙΡΟΣ το 2019, τον έφεραν κοντά στην παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα και του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει το διαχρονικό όραμά του: να στηρίξει έμπρακτα, με έρευνα και τεχνογνωσία, τον σύγχρονο Έλληνα κτηνοτρόφο. Θεωρούσε «οικογένειά» του την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και μιλούσε πάντα με αγάπη για το Ίδρυμα, αποτελώντας για τους μαθητές και τους απόφοιτούς του, ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

«Μιλούσε συνέχεια για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Την αγαπούσε πάρα πολύ. Μπορώ να σας πω ότι μιλούσε περισσότερο για τη Σχολή, παρά για το σπίτι του και την οικογένειά του. Βοηθούσε το έργο της Σχολής, όχι από νομική υποχρέωση αλλά από ηθική και προσωπική για όλα όσα του είχε προσφέρει», είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο, η πολυαγαπημένη σύζυγός του, Ουρανία. Ερωτηθείσα για τα κίνητρα της πολύχρονης προσφοράς της οικογένειας Παντελιάδη προς τη Σχολή απάντησε: «Η γενναιοδωρία και η δωρεά δεν σημαίνουν υποχρέωση. Είναι εκπλήρωση συναισθημάτων. Εκδήλωση αγάπης προς εκεί που γίνεται η δωρεά».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα της γενναιοδωρίας της οικογένειας είναι η δωρεά για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Λυκείου της Σχολής που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι και θα φέρουν το όνομά του. 

Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες της Ελλάδας και των Η.Π.Α. στην είσοδο του Princeton κυματίζουν μεσίστιες. Σύσσωμη η κοινότητα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής εκφράζει τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια Παντελιάδη. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!