ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δίκτυο ευφυούς γεωργίας βασισμένο στην τεχνολογία τηλεπικοινωνιών LoRa
08. 11. 2019

Δίκτυο, το οποίο θα λειτουργεί με την τεχνολογία τηλεπικοινωνιών LoRa και θα προσφέρει υπηρεσίες Internet of Things, υλοποιεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή. H κατασκευή του προχωράει σύμφωνα με το σχεδιασμό, συνδέοντας αγρότες με επιχειρήσεις τυποποίησης και συσκευασίας γεωργικών προϊόντων και logistics σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά την ολοκλήρωσή του θα έχει αυξημένες τεχνικές δυνατότητες και θα μπορεί να υποστηρίξει έως 50.000 ψηφιακές συσκευές. 

Οι διασυνδεδεμένες φάρμες είναι εκείνες που εκτός από προϊόντα συγκομίζουν και δεδομένα. Δεδομένα που είναι χρήσιμα για την άσκηση ορθών γεωργικών πρακτικών αλλά και που θα αποτελέσουν τα εργαλεία προώθησης της έρευνας και ενίσχυσης του τομέα. Το μεγάλο εγχείρημα είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών να μπορούν να έχουν τους δικούς τους αισθητήρες στις εκμεταλλεύσεις τους φυτικής και ζωικής παραγωγής. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μέλλον ανήκει στην γεωργία υψηλής τεχνολογίας, στηρίζει με τεχνικά μέσα και τεχνογνωσία τον πληθυσμό της υπαίθρου. Για αυτό και σε όλες τις δράσεις της υποστηρίζονται πρωτοβουλίες που φέρνουν τον Έλληνα αγρότη πιο κοντά στην ψηφιακή εποχή.

Η υποδομή θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019. Υπεύθυνη για τη λειτουργία της είναι η ΑΓΣ και στη δημιουργία της συνέβαλαν με χρηματοδότηση η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας, ο Αγωγός ΤΑΠ και η κορυφαία αλυσίδα λιανικής πώλησης AB Βασιλόπουλος.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!