ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
05. 03. 2018


Τη μνήμη της πολυαγαπημένης Charlotte P. Armstrong, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων το διάστημα 2007 – 2013, τίμησε η Σχολή με μία σεμνή τελετή. Το πρωινό της Δευτέρας 5 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης, ο επίτιμος Έφορος Δρ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, η σύζυγός του Λορέττα Κωνσταντινίδη, η Έφορος Άννη Λεβή, υψηλόβαθμα στελέχη της Σχολής, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των Λυκείων καθώς και σπουδαστές του Perrotis College, βρέθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.

«Ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα», είπε ο Δρ. Πάνος Κανέλλης σκιαγραφώντας το προφίλ της εκλιπούσας, απευθυνόμενος στους μαθητές και τους σπουδαστές. Χαρακτήρισε την Charlotte P. Armstrong ως έναν «υπέροχο άνθρωπο», η οποία «έζησε μία πολύ μεγάλη ζωή». «Ήταν η πρώτη γυναίκα απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Harvard University. Έγινε παράδειγμα για όλους καθώς κατάφερε να γίνει δικηγόρος σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο», είπε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση της με την Σχολή, η οποία ξεκίνησε το 2000 και κορυφώθηκε την εξαετία 2007 – 2013, οπότε και είχε διατελέσει πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων. «Κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ολοκληρώθηκε η Σπουδαστική Εστία του Perrotis College, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο και ανακαινίστηκαν πολλά κτίρια. Ήταν ανοικτό πνεύμα, καταλάβαινε τα πάντα, ήθελε να στηρίζει τους πάντες. Σίγουρα θα θέλει να συνεχίσουμε το έργο της, το οποίο χαρακτηρίζονταν από φιλανθρωπία, ιδιαίτερα για την εκπαίδευση», κατέληξε ο Δρ. Κανέλλης.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Δρ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Λορέττα, υπήρξαν στενοί φίλοι της Charlotte P. Armstrong, έκανε λόγο για «μία γυναίκα που δεν μιλούσε πολύ, αλλά όταν άνοιγε το στόμα της έλεγε πολύ σωστά πράγματα». Στη σύντομη ομιλία του είπε ότι η Charlotte P. Armstrong είδε το μέλλον της ΑΓΣ και έδωσε πνοή δημιουργίας που την άλλαξε πολύ. «Ήταν ένας άνθρωπος που άφησε πάρα πολλά στο Σχολείο. Τη θυμόμαστε όλοι με πολλή συγκίνηση», κατέληξε. Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong. Αμέσως μετά οι συμμετέχοντες στη σεμνή εκδήλωση φωτογραφήθηκαν μπροστά από την πλακέτα Charlotte P. Armstrong, η οποία κοσμεί την αυλή του Δημοτικού Σχολείου αλλά και σε εκείνη που βρίσκεται στην είσοδο της Ε’ τάξης του Δημοτικού, η αίθουσα της οποίας έγινε με χρήματα του ζεύγους Κωνσταντινίδη και φέρει το όνομα Charlotte P. Armstrong.

Υπενθυμίζεται ότι η Charlotte Pierce Armstrong γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1927 κι απεβίωσε στο Maine στις 8 Δεκεμβρίου 2017. Ήταν  κόρη της Louise P. Horwood και του καθηγητή Murray P. Horwood. Ήταν ένας παθιασμένος φιλάνθρωπος, ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό κόσμο. Από το 1993 και για έξι χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. του Harvard University και το 1999 είχε διατελέσει και πρόεδρος του.

Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Εκδήλωση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!