ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επίσκεψη μαθητών του Ζάππειου Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινούπολης
30. 05. 2018

Μαθητές του ιστορικού Ζάππειου Σχολείου Κωνσταντινούπολης επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Το Ζάππειο αποτελεί ένα από τα πιο παλιά εκπαιδευτήρια του κέντρου της Πόλης και συνεχίζει με παράδοση 143 χρόνων να προσφέρει μόρφωση στο γένος. Βρίσκεται στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ και δίπλα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Είναι ένα εκπαιδευτήριο που φτιάχτηκε και λειτούργησε από το 1875 με δωρεά των Κωνσταντίνου και Ευάγγελου Ζάππα ως πρότυπο σχολείο. Το 1879 το Ζάππειο ανακηρύσσεται ισότιμο με το Αρσάκειο. Το 1885 γίνονται τα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς κτηρίου. Το σχολείο διαιρείται σε δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες: α) στην Πρωτοβάθμια (νηπιαγωγείο, δημοτικό) και β) στη Δευτεροβάθμια (γυμνάσιο, λύκειο). Οι λίγοι μαθητές  του, δηλαδή οι 14 μαθητές του νηπιαγωγείου, οι 46 του δημοτικού και οι 40 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου παρακολουθούν στην Ελληνική γλώσσα κανονικά όλα τα μαθήματα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ελληνικού υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και στην Τουρκική γλώσσα τα μαθήματα της ιστορίας, γεωγραφίας και την Τουρκική γραμματική & γλώσσα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το "Άσυλο του Παιδιού" που έχει αδελφοποιηθεί με το Ζάππειο Εκπαιδευτήριο. Κάθε χρόνο οι μαθητές των δύο σχολείων πραγματοποιούν αμοιβαίες επισκέψεις, εναλλάξ στην Κωνσταντινούπολη ή τη Θεσσαλονίκη και ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες και δράσεις με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. 

Επίσκεψη μαθητών του Ζάππειου Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινούπολης
Επίσκεψη μαθητών του Ζάππειου Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινούπολης
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!