ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Εισήγηση του Δρα Βέργου σε ημερίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
06. 04. 2022

Εισήγηση στην ημερίδα «Αγροτική παραγωγή, περιβάλλον και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική: 2023-2027» που διοργάνωσε το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου Argi-Eco, πραγματοποίησε ο Δρ. Ευάγγελος Βέργος.

Τόνισε ότι η αγροδιατροφική βιομηχανία παγκοσμίως προσπαθεί να αντέξει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα. Μερικές από αυτές είναι υψίστης σημασίας και σχετίζονται με την κλιματική «αστάθεια» και τις διάφορες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο (π.χ. Ουκρανία), οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχεια των φυσικών πόρων, η έλλειψη των οποίων οδηγεί προφανώς σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ο Δρ. Βέργος υπογράμμισε ότι οι αγρότες είναι δεκτικοί στις νέες τεχνολογίες. «Η εκπαίδευση και η συμβουλευτική που εφαρμόζονται μέσω της φυσικής παρουσίας έχουν θετικό αποτύπωμα, ενώ η μικτή μάθηση έχει χαμηλότερο κόστος», είπε και εκτίμησε ότι πρέπει να βελτιωθεί περαιτέρω η online τεχνολογία προκειμένου να εξοικονομηθεί εκπαιδευτικό κεφάλαιο.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!