ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ενημερωτική εκδήλωση από το Ι.ΙΕΚ
09. 11. 2018

Ενημερωτική ημερίδα για τους υπαλλήλους της Σχολής που έχουν ως βασική ενασχόληση, είτε τη διδασκαλία, ή/και την παραγωγή, με θέμα: «Η επίδραση της φυτοϋγείας και η εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στην αναβάθμιση της ποιότητας της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής και στην προστασία του περιβάλλοντος», διοργάνωσε το Ι.ΙΕΚ. Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Aliki Perroti Educational Center του Perrotis College. Ομιλητές ήταν ο καθηγητής του Ι.ΙΕΚ, MSc Γεωπόνος-Φυτοπαθολόγος Γιώργος Τζίρος και ο MSc Γεωπόνος-Εδαφολόγος/Τεχνολόγος Τροφίμων της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΑΓΣ Κώστας Ζουκίδης.

Κατα τη διάρκεια των εργασιών, αναλύθηκε τι είναι ο φυτοϋγειονομικός έλεγχος, ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες για τη διενέργειά του, που πραγματοποιείται και τι περιλαμβάνει. Στη συνέχεια δόθηκαν παραδείγματα επιβλαβών οργανισμών καραντίνας και κυρίως παρουσιάστηκε το επιβλαβές βακτήριο καραντίνας Xylella fastidiosa, το οποίο αποτελεί αναδυόμενο  κίνδυνο για την Ε.Ε. Για το συγκεκριμένο βακτήριο παρουσιάσθηκαν τα χαρακτηριστικά της ασθένειας που προκαλεί, σε ποιες χώρες της Ε.Ε. έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του μέχρι τώρα και ποια μέτρα καταπολέμησης ελήφθησαν. Τέλος, επισημάνθηκε πως στην Ελλάδα δεν έχει γίνει γνωστοποίηση καταγραφής στην αρμόδια αρχή του συγκεκριμένου επιβλαβούς βακτηρίου καραντίνας καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί η εισαγωγή του.

Ενημερωτική εκδήλωση από το Ι.ΙΕΚ
Ενημερωτική εκδήλωση από το Ι.ΙΕΚ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!