ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στους τελικούς δύο διαγωνισμών, μαθητές του ομίλου ρομποτικής του Γενικού Λυκείου
09. 04. 2021

Την πρόκρισή στην τελική φάση δύο σημαντικών διαγωνισμών πέτυχαν μαθητές του ομίλου ρομποτικής του Γενικού Λυκείου της ΑΓΣ. Στον μαραθώνιο ρομποτικής του διαγωνισμού WRO πέρασαν και οι πέντε ομάδες του ομίλου, ενώ την συμμετοχή της στον εθνικό τελικό του STEM STARS GREECE εξασφάλισε η ομάδα AFS Robotics.

Συγκεκριμένα, στον μαραθώνιο ρομποτικής WRO συμμετείχαν πέντε ομάδες του ομίλου ρομποτικής. Μετά τους έξι προκριματικούς γύρους προκρίθηκαν στον τελικό, ο οποίος διεξήχθη  την Κυριακή 27 Μαρτίου 2021. Οι ομάδες απαρτίζονταν από:

  • AFS Robotics1: Θανάσης Ρακόπουλος, Κυριάκος Παπαστεφάνου
  • AFS Robotics2: Δήμητρα Χοτίδου, Πέτρος Γκένος 
  • AFS Robotics3: Κωνσταντίνος Ιωάννου, Γιώργος Χαραλαμπίδης
  • AFS Robotics4: Αγνή Καλαφάτη, Ελευθερία Καλαφάτη
  • AFS Robotics5: Άννα Μπαλή, Βασιλική Σαπαντζή 

Οι μαθητές έπρεπε να λύσουν μαθηματικό πρόβλημα  με προγραμματισμό mindstorms  και  μετά  προγραμμάτισαν το  ρομπότ σε μια αποστολή που τους είχε δοθεί. Να σημειωθεί ότι ο  μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στόχος του είναι η εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στο μεταξύ, στον εθνικό τελικό του διαγωνισμού STEM STARS GREECE συμμετείχε η ομάδα του ομίλου ρομποτικής, AFSRobotics, η οποία απαρτίζεται από τους μαθητές: Μαρία Ιωάννου,  Δημήτρη Χρήστου και Κωνσταντίνο Τζοβάρα, με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Νίκο Πεγιόπουλο.  Το πρωί του Σαββάτου 27 Μαρτίου διαγωνίστηκαν με την εργασία τους "Φύση και Αεροδυναμική"  σε κλειστή συνεδρία ενώπιον επιτροπής ειδικών. Η παρουσίασή τους  μαγνητοσκοπήθηκε  και  παρουσιάστηκε την Κυριακή 28 Μαρτίου στο πλαίσιο του Athens Science Festival.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, GeoffreyPyatt.

Στους τελικούς δύο διαγωνισμών, μαθητές του ομίλου ρομποτικής του Γενικού Λυκείου
Στους τελικούς δύο διαγωνισμών, μαθητές του ομίλου ρομποτικής του Γενικού Λυκείου
Στους τελικούς δύο διαγωνισμών, μαθητές του ομίλου ρομποτικής του Γενικού Λυκείου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!