Τη χαρά και την τιμή να υποδεχθεί 30 απόφοιτους του Smith College είχε η ΑΓΣ. Ανάμεσά τους βρίσκονταν η γνωστή δημοσιογράφος των NY Times και food blogger, Florence Fabricant.
Το γκρουπ έφτασε στις εγκαταστάσεις της ΑΓΣ, το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς από την επ.καθηγήτρια και επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον τομέα των Τροφίμων» του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου. Ακολούθησε σύντομη αλλά περιεκτική διάλεξη της δημοσιογράφου σχετικά με τη μεσογειακή διατροφή και τη θρεπτική αξία του ελαιολάδου. Στη συνέχεια, το γκρουπ γεύτηκε παραδοσιακές –και όχι μόνο- ελληνικές γεύσεις.
Να σημειωθεί ότι παρούσα ήταν και η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου του γραφείου τουρισμού Γιώργο Μπασμαδέλη.