ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Κέντρα Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας
HUB
Κέντρα Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας
Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΚΑΕ)
Γενικές Πληροφορίες
Ο στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητα (ΚΑΕ) είναι η ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από άτομα που επιζητούν να αναπτύξουν μια βιώσιμη επιχείρηση και να κάνουν καριέρα στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.
 
Το Κέντρο προσφέρει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής παιδείας, την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναπτύσσεται ο θεσμός των μεντόρων (mentoring) από επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου, δράσεις δικτύωσης (cluster) και συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις. Βασικός στόχος του Κέντρου είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.
 
Προσωπικό και Υποδομές
Το Κέντρο απασχολεί εξειδικευμένο διοικητικό, τεχνικό και εκπαιδευτικό προσωπικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College και συνεργάζεται με επιλεγμένους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες. Για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, το Κέντρο αξιοποιεί τις άρτιες λειτουργικά υποδομές του Ιδρύματος που είναι το εκπαιδευτικό Αγρόκτημα, οι σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια παραγωγής, ελέγχου ποιότητας και εμπορίας προϊόντων.

Συνεργασίες
Το Κέντρο συνεργάζεται με Εταιρείες, Οργανισμούς και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε θέματα εφαρμοσμένης έρευνας και εμπλουτισμού των επαγγελματικών προγραμμάτων σπουδών.
 
Συμμετοχή σε προγράμματα επιχειρηματικότητας και κινητικότητας
Η συμμετοχή στο Κέντρο δίνει στους επιχειρηματίες επιπλέον δυνατότητες ενημέρωσης και δικτύωσης με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες στην Ελλάδα, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και παρευξείνιες χώρες μέσω των δικτύων CEED και RCI, στα οποία συμμετέχει το Κέντρο. Επίσης, συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και δίνουν τη δυνατότητα κινητικότητας σε αποφοίτους καθώς και συμμετοχής σε εκθέσεις, ημερίδες, συνέδρια και ομιλίες.

Υπηρεσίες Συμβουλευτικής
Οι υπηρεσίες απευθύνονται στους μελλοντικούς επιχειρηματίες που αισθάνονται ότι εκτός από τις γνώσεις που απέκτησαν από την παρακολούθηση των υποχρεωτικών μαθημάτων στο Κέντρο, θα ωφελούνταν στην προσπάθειά τους από τη συμμετοχή σε συμβουλευτικές συνεδρίες και από την τεχνογνωσία του Κέντρου στην σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων. 
 
Αν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση στον αγροδιατροφικό τομέα, το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας θα στηρίξει την προσπάθειά σας!
 
Συνεργάτες
 
Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ)



Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής με την υποστήριξη της Εταιρίας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων και του Δήμου Καλαμάτας.

Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του αγροδιατροφικού τομέα της Μεσσηνίας μέσω της ανάδειξης και υποστήριξης επιχειρηματικών ιδεών από άτομα που επιζητούν να αναπτύξουν μια βιώσιμη επιχείρηση και να εμπλακούν ενεργά στον χώρο της παραγωγής, της μεταποίησης και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το Κέντρο στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και της επιχειρηματικότητας.

Δράσεις

Βιωματικά Σεμινάρια
Ο πρώτος κύκλος δράσεων του Κέντρου εστιάζει στην υλοποίηση βιωματικών σεμιναρίων απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε βασικά θέματα του αγροδιατροφικού τομέα και στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής παιδείας, την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την αγροδιατροφικη επιχειρηματικότητα.

Προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να αφομοιώσουν την προσφερόμενη σε αυτούς γνώση, υιοθετούνται μεθοδολογίες ενεργής μάθησης. Τα σεμινάρια σχεδιάζονται ώστε η κατανομή θεωρίας/πράξης να κλίνει υπέρ της δεύτερης, σε συνάρτηση πάντα με το είδος και το περιεχόμενο της κάθε θεματικής.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου, δράσεις δικτύωσης (clustering) και συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις.

Η μέση χρονική διάρκεια των σεμιναρίων είναι 30 εκπαιδευτικές ώρες.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες
Ο δεύτερος κύκλος δράσεων αφορά στις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Το Κέντρο προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη εστιασμένη τόσο στην ίδρυση νέας επιχείρησης όσο και στην ανάπτυξη προοπτικών υπάρχουσας επιχείρησης μέσω της διαμόρφωσης επιχειρηματικών σχεδίων (business planning), σχεδίων marketing (marketing planning), σχεδίων καναλιών διανομής (distribution channel planning) και σχεδίων δικτύωσης (networking planning).

Συμβουλευτική παρέχεται επίσης σε θέματα αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας στο επίπεδο της γεωργικής εκμετάλλευσης μέσω της υλοποίησης λύσεων ευφυούς γεωργίας.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές για όσους αισθάνονται ότι πέρα από τις γνώσεις που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους στα βιωματικά σεμινάρια του Κέντρου, θα ωφελούνταν στην προσπάθειά τους για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέας από τη από τη συμμετοχή σε συμβουλευτικές συνεδρίες και από την τεχνογνωσία του Κέντρου στον επιχειρηματικό προγραμματισμό.

Η διάρκεια κάθε σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθορίζεται από τις ανάγκες του επιχειρηματία και την επιχειρηματική ιδέα που θέλει να αναπτύξει.

Προσωπικό και Υποδομές
Το Κέντρο απασχολεί εξειδικευμένο διοικητικό και εκπαιδευτικό επιστημονικό προσωπικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College και συνεργάζεται με επιλεγμένους ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες.

Για την κάλυψη των αναγκών των δράσεών του, το Κέντρο αξιοποιεί τις άρτιες λειτουργικά υποδομές του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου όπωςείναι το "Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα", σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια παραγωγής, ελέγχου ποιότητας και εμπορίας προϊόντων.

--------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου είναι ένα κοινωφελές, ιδιωτικό, μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς και με οργανισμούς των εν λόγω τομέων.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!