ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ευκαιρία ζωής για 16χρονο από τον Φάρο του Κόσμου, με πλήρη υποτροφία στο ΕΠΑ.Λ.
09. 11. 2020

Ο 16χρονος Βαγγέλης Θεοδωράκης εξασφάλισε πλήρη υποτροφία από το γνωστό αμερικανικό ίδρυμα Tawani και από την τρέχουσα σχολική χρονιά παρακολουθεί τα μαθήματα της Α’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Γεννήθηκε το 2003 και μεγάλωσε στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Αποτελεί ένα από τα πολλά παιδιά της «οικογένειας» που έχει συστήσει στην περιοχή ο πολυβραβευμένος πατέρας Αθηναγόρας, κάτω από την ανοιχτή «αγκαλιά» του «Φάρου του Κόσμου». «Ήταν επιθυμία μου να σπουδάσω στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία», είπε ο 16χρονος μαθητής. Γνώρισε την ΑΓΣ πέρυσι, όταν ο αδελφός του σπούδασε στο Γυμνάσιο Χασιώτη. «Είχα ενθουσιαστεί με τις εγκαταστάσεις και ο αδελφός μου μιλούσε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τους καθηγητές, όσο και για τους συμμαθητές του. Είχε απόλυτο δίκιο. Το μάθημα γίνεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο και οι καθηγητές όχι μόνο είναι καταρτισμένοι αλλά στέκονται με πραγματικό ενδιαφέρον στο πλευρό κάθε μαθητή», προσέθεσε. Θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΠΑ.Λ., να δώσει πανελλήνιες και να περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, με απώτερο στόχο να γίνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.. «Θέλω να υπηρετήσω στην Ελληνική Αστυνομία. Πάντα ήταν για εμένα ένα όνειρο. Και ο πατέρας μας λέει να κυνηγάμε τα όνειρά μας, μέχρι να τα κάνουμε πράξη. Αυτό σκοπεύω να κάνω…», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Χαρακτήρισε εξαιρετικά ομαλή την ένταξή του στη σχολική αίθουσα και φυσιολογική την προσαρμογή του στο οικοτροφείο.

Ενθουσιασμένος από την ευκαιρία ζωής που δόθηκε στον Βαγγέλη Θεοδωράκη, δηλώνει και η «ψυχή» του Φάρου του Κόσμου, πατέρας Αθηναγόρας."Είχαμε έρθει σε επαφή με την ΑΓΣ πριν από περίπου μία δεκαετία, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα 16 χρόνια της λειτουργίας του, ο Φάρος έχει κάνει μία μικρή 'εκπαιδευτική επανάσταση' στον Δενδροπόταμο, οδηγώντας περισσότερους από 450 μαθητές Ρομά στις σχολικές αίθουσες. Ο Βαγγέλης είναι πολύ χαρούμενος που σπουδάζει σε ένα τέτοιο ωραίο σχολείο, όπως το Επαγγελματικό Λύκειο της ΑΓΣ. Ευχαριστούμε τη Σχολή και το ίδρυμα Tawani για την ευκαιρία που του έδωσαν", είπε. 

Να σημειωθεί ότι το Tawani Foundation, είναι παγκοσμίως γνωστό για την κοινωνική προσφορά του. Οι εκπαιδευτικές υποτροφίες του αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση για μια ποικιλία εκπαιδευτικών δυνατοτήτων. Τα ιδρύματα που υποστηρίζει αντιπροσωπεύουν μια σειρά εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και προγραμμάτων σπουδών, αλλά μοιράζονται από κοινού μια δέσμευση για αριστεία και ευκαιρίες για τους μαθητές τους.

Ευκαιρία ζωής για 16χρονο από τον Φάρο του Κόσμου, με πλήρη υποτροφία στο ΕΠΑ.Λ.
Ευκαιρία ζωής για 16χρονο από τον Φάρο του Κόσμου, με πλήρη υποτροφία στο ΕΠΑ.Λ.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!