ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Στα λαμπρά εγκαίνια του «Μουσείου Σίτου» στη Λάρισα, στελέχη της ΑΓΣ
16. 05. 2023

Το εντυπωσιακό «Μουσείο Σίτου», το οποίο στεγάζεται στο εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρείας «Melissa Κίκιζας» στην Λάρισα, εγκαινίασε η μεγάλη βιομηχανία, η οποία ταυτόχρονα γιόρτασε και τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της «Ακαδημίας Σίτου» που υλοποιείται με τη στενή συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Κίκιζας ανέφερε ότι στα δέκα χρόνια λειτουργίας της, η Ακαδημία Σίτου έχει εξελιχθεί πολύ, ενώ για το Μουσείο Σίτου τόνισε ότι αποτελεί ένα όραμα του πατέρα του, ο οποίος κόπιασε, καθώς συνέλεξε ένα-ένα τα εκθέματα του Μουσείου. Αναφέρθηκε στις σημαντικές επενδύσεις ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του ομίλου στη Λάρισα γεγονός που καθιστά τη βιομηχανία ζυμαρικών την 10η πιο σημαντική σε όγκο και πωλήσεις στην Ευρώπη. Επίσης, στάθηκε στη σημαντική συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για την εκπαίδευση των αγροτών και την έρευνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Κίκιζας, επισήμανε ότι το σιτάρι αποτελεί την πρώτη ύλη της βιομηχανίας και σήμερα η εταιρεία του είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σίτου στην Ελλάδα. «Το σκληρό σιτάρι, είναι όχι μόνο βασικό προϊόν της γεωργίας αλλά της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Επομένως ο συνδυασμός της «Melissa» και της Λάρισας είναι ο λόγος για τον οποίο ιδρύσαμε το Μουσείο Σίτου στη Λάρισα», δήλωσε.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Ιδρύματος με την εταιρεία «Μέλισσα Κίκιζας» για την υλοποίηση του προγράμματος της «Ακαδημίας Σίτου» και ευχαρίστησε τη βιομηχανία για την έμπρακτη στήριξή της προς τη Σχολή με τη διάθεση ετήσιων υποτροφιών. Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι δήμαρχοι Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!