ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ειδικά Προγράμματα
Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα

Νέο: Για φωτογραφίες από το "Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2017" πατήστε εδώ.

Το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» είναι ένα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά μέρες ξένοιαστες με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, εξερευνήσεων, πειραματισμών, ανακαλύψεων και προσέγγισης της γης και της παραγωγής της, καθώς και του ζωικού πλούτου του αγροκτήματος.

Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Οι ημερομηνίες για το Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2017 είναι οι εξής:
 
Α' Περίοδος: 19/6-30/6
Β' Περίοδος: 03/7-14/7
Γ' Περίοδος: 28/8-08/9
 
Οι ομάδες, χωρισμένες σε τρία ηλικιακά επίπεδα, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό - ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στις ομάδες του 3ου επιπέδου (E’-ΣΤ’ δημοτικού & Α' γυμνασίου) ένα στέλεχος θα μιλά μόνο στα αγγλικά με στόχο την εξάσκηση των παιδιών στον προφορικό λόγο. Για τα ηλικιακά επίπεδα και τη σύντομη περίληψη προγράμματος ανά επίπεδο πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
 
Πρώτο Επίπεδο (προνήπια - νήπια)
Δεύτερο Επίπεδο (Α΄-Δ΄ δημοτικού) 
Τρίτο Επίπεδο (Ε΄-Στ΄ δημοτικού & Α' γυμνασίου)
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε τα παρακάτω ενημερωτικά έντυπα:
Γενικές Πληροφορίες 
Ημερήσιο Πρόγραμμα
Θέματα Φροντίδας
Αίτηση Καρτέλα Εγγραφής 
Ενημερωτικό Φυλλάδιο
Αφίσα
Μενού Α' Περιόδου
 
Για φωτογραφίες από το Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2016 πατήστε εδώ. Για το 2015, πατήστε εδώ. Για το 2014, πατήστε εδώ. Για φωτογραφίες από το Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2013 πατήστε εδώ και για βίντεο με τις δραστηριότητες πατήστε εδώ
Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ.: 2310-492.768, 2310-492.756
φαξ: 2310-492.766 
email: scamp@afs.edu.gr
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram
 
© 2017 American Farm School