ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Κωνσταντίνος Παπαζώης (Τάξη 1993)
19. 01. 2024

Από τον Σταυρό Θεσσαλονίκης, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και στη συνέχεια στην… Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η πορεία του Κωνσταντίνου Παπαζώη, είναι εντυπωσιακή και αποδεικνύει την ευρύτητα επαγγελματικών προοπτικών που προσφέρει η ΑΓΣ. Ο 49χρονος απόφοιτος του (τότε) Τεχνικού Λυκείου της ΑΣΓ – κυριολεκτικά – σβήνει φωτιές και αναπολεί τα χρόνια που ήταν οικότροφος μαθητής.  

«Για εμένα η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένα μεγάλο σχολείο. Έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.  Μου έμαθε την αξία της ζωής και των πραγμάτων. Όταν έγινα 24 ετών συνειδητοποίησα τη διαφορά στον τρόπο σκέψης με τους συνομήλικούς μου. Τότε, έγινε ξεκάθαρο ότι οι γνώσεις μου ήταν πιο πλατιές και το μυαλό μου ανοιχτό. Και όλα αυτά χάρη στη Σχολή. Θεωρώ ότι οι πρωινές ομιλίες στο σχολείο μου έδωσαν πολλά εφόδια. Κατάφεραν να μου δώσουν το θάρρος και την ικανότητα να απευθύνομαι σε μεγάλο κοινό», τόνισε και θυμήθηκε ότι για δύο καλοκαίρια είχε τη χαρά να φιλοξενήσει παιδιά από τις Η.Π.Α., τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα Greek Summer που υλοποιεί η ΑΓΣ.

Υπογράμμισε ότι η οικογένειά του δεν είχε σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα και έμαθε για την ΑΓΣ από οικογενειακό φίλο. «Επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις, μας έκαναν σύντομη ξενάγηση και γράφτηκα στο τότε Τεχνικό Λύκειο», τόνισε. Ήταν οικότροφος και όπως είπε τον βοήθησε σημαντικά η συγκατοίκηση με τα πολλά παιδιά. Δεν μπορεί να ξεχάσει τα project που έκαναν στην πρακτική άσκηση καθώς έπρεπε να φροντίζουν μικρά κηπάκια. «Το μάθημα που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η… μετεωρολογία. Από τότε μαθαίναμε για την ανακύκλωση γυαλιού, πλαστικού και πάντα θα θυμάμαι τον καθηγητή Καρβούνη, ο οποίος ήταν ήρεμος, μεταδοτικός και απλά εξαιρετικός», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά την καριέρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταξή του στο Σώμα προέκυψε… τυχαία το 1999, όταν έγινε διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, έδωσε εξετάσεις και πέρασε. Είναι πεπεισμένος ότι η Σχολή ετοιμάζει «καλούς πολίτες» και συμβούλεψε τους σημερινούς μαθητές να «ρουφήξουν» όσα περισσότερα ερεθίσματα τους δίνει η Σχολή. Άλλωστε, η κόρη του είναι μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου. «Ήρθε, γνώρισε την ΑΓΣ, της είπα να το σκεφτεί πολύ καλά πριν το αποφασίσει. Φυσικά, της μίλησα για τη δική μου εμπειρία και πολύ εύκολα πήρε την απόφαση», κατέληξε.

Alumni Xpress: Κωνσταντίνος Παπαζώης (Τάξη 1993)
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!