ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Elpida project από το club Peace Jam της ΑΓΣ
30. 05. 2023

Με επιτυχία στέφθηκε το Elpida project, το οποίο υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023 από τα μέλη του club εθελοντισμού του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της ΑΓΣ.

Σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία elpidahome, η οποία με έδρα τη Θεσσαλονίκη παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ωφελούμενους που ανήκουν στον προσφυγικό αλλά και στον τοπικό ευάλωτο πληθυσμό, οι μαθητές του club εθελοντισμού γνώρισαν 20 παιδιά από το Αφγανιστάν (ηλικίας 4-15 ετών), τα οποία φιλοξενούνται στη Σίνδο, ως ενδιάμεση στάση και σε αναμονή της προετοιμασίας των απαραίτητων εγγράφων για τη χορήγηση ασύλου στις Η.Π.Α. και τον Καναδά.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και το Μάιο, οι ωφελούμενοι φιλοξενήθηκαν πέντε Σάββατα  στους  χώρους της Σχολής και άλλα τρία Σάββατα με μεγάλη χαρά το club εθελοντισμού αποδέχτηκε την πρόσκληση των προσφύγων να επισκεφτούν το "σπίτι" τους.

Κάθε μήνας είχε ξεχωριστή θεματική, με στόχο να βοηθηθούν τα παιδιά να ενταχθούν κοινωνικά και να γνωρίσουν τον ντόπιο πολιτισμό. Έτσι, τον Οκτώβριο μαζέψαν φύλλα και καρπούς και δημιούργησαν έργα τέχνης με θέμα το φθινόπωρο. Τον Δεκέμβριο στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο Άγιος Βασίλης-έκπληξη μοίρασε δώρα σε όλους που τα μέλη του club αγόρασαν ξεχωριστά για το κάθε παιδί. Τον Φεβρουάριο έφτιαξαν μάσκες και γιόρτασαν τα καρναβάλια.

Τα παιχνίδια στο γυμναστήριο, οι βόλτες στο campus, τα βραχιολάκια που έφτιαξαν, τα τραγούδια που χόρεψαν, τα ματς ποδοσφαίρου, οι αγκαλιές και τα πειράγματα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των συμμετεχόντων. Η χαρά των μαθητών ήταν ακόμα πιο μεγάλη κάθε φορά που έλειπε κάποιο παιδί γιατί αυτό σήμαινε ό,τι κατάφερε και έφυγε με την οικογένειά του για την Αμερική.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!