ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με επιτυχία οι εξετάσεις Υποτροφιών Προέδρου
15. 04. 2018

Εντυπωσιακά αυξημένοι -κατά 20%- ήταν φέτος οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τις τρεις Υποτροφίες Προέδρου. Πέρυσι, έδωσαν εξετάσεις 46 μαθητές, ενώ φέτος ο αριθμός έφτασε τους 55! Ανάμεσά τους υπήρχαν μαθητές που ήρθαν από την Κρήτη, το Μεσολόγγι, τη Σκιάθο και την Καστοριά για να λάβουν μέρος.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δίνει τη δυνατότητα σε τρεις μαθητές να σπουδάσουν δωρεάν στο Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειό της. Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε την τρέχουσα σχολική χρονιά να φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας στη Β’ τάξη και το πρώτο τετράμηνο της Γ’ τάξης, να μην ήταν κάτω από 17. Επίσης, θα έπρεπε είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιπέδου Β2 στην αγγλική γλώσσα. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων στα Θετικά μαθήματα (Μαθηματικά, Φυσική Χημεία και Βιολογία) και τα Ελληνικά, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωινό της Κυριακής 15 Απριλίου στο James Hall.

Οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες, προκρίνονται στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υποτρόφων μαθητών από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά βαθμολογία από 18 και πάνω, αλλά και ευρύτερη διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας.

Με επιτυχία οι εξετάσεις Υποτροφιών Προέδρου
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!