ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν στην τελετή αποφοίτησης των Δευτεροβάθμιων Σχολείων
11. 06. 2018

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών των Δευτεροβάθμιων Σχολείων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ο κ. Σχοινάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Νομικά στο ΑΠΘ, Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics και Κοινοτική Διοίκηση στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ με υποτροφία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Υπήρξε ερευνητικός υπότροφος Robert Schuman στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στα Ιδιαίτερα Γραφεία ξένων Επιτρόπων:

  • 1993-1994 Μέλος του γραφείου των επιτρόπων Matutes και Oreja.
  • 1999-2004 Αναπληρωτής Διευθυντής στο γραφείο της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Loyola de Palacio.
  • 2004-2007 Διευθυντής του γραφείου του πρώτου Επιτρόπου της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ. Μάρκου Κυπριανού.

Το Σεπτέμβριο του 2007 πήρε τη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά ως Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπήρξε τακτικό μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του τον Ιούλιο του 2009, επανήλθε στην οργανική του θέση στην Κομισιόν ως Κύριος Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Mercedes Alvargonzalez και έχουν μαζί δυο παιδιά, το Στέργιο και το Γιάννη.

Κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου από το Νοέμβριο του 2014.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν στην τελετή αποφοίτησης των Δευτεροβάθμιων Σχολείων
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!