ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μανώλης Μπασάνος, τάξη του 2012
01. 04. 2024

«Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένα σχολείο που μπορεί να σε… ‘εκτοξεύσει’. Σου παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να φτάσεις πολύ ψηλά, αρκεί να το θέλεις και να επιδείξεις πειθαρχία», είπε ο απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου, (τ.2012), Μανώλης Μπασάνος.

Γεννήθηκε στην Άμφισσα και μεγάλωσε στην Ιτέα, όπου αποφοίτησε από το τοπικό Γυμνάσιο. Η οικογένειά του – αν και σχεδόν πλήρως ενταγμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας – διαθέτει χωράφια με ελιές. «Επομένως, η επαφή μου με τη φύση, τη γεωργία και τις καλλιέργειες, ήρθε από μικρή ηλικία. Αυτός ήταν ο λόγος που όταν τελείωσα το Γυμνάσιο, οικογενειακός φίλος μας προέτρεψε να συνεχίσω στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κλείσαμε ραντεβού, καταθέσαμε την αίτηση και χάρη σε υποτροφία του αείμνηστου Ιωάννη Μοσκαχλαϊδή, έγινα δεκτός στο ΕΠΑ.Λ.», υπογράμμισε. Σε ηλικία 15 ετών και κρατώντας μία βαλίτσα, πέρασε τον Σεπτέμβριο του 2009, την πύλη της Σχολής. Η προσαρμογή του τόσο στο σχολείο, όσο και το οικοτροφείο, ήταν πολύ εύκολη. «Ήταν όπως ακριβώς τα είχα ακούσει από γνωστούς και απόφοιτους της Σχολής. Οι εγκαταστάσεις ήταν υπέροχες, το campusσου έδινε την εντύπωση ότι σπούδαζες στις Η.Π.Α. και οι καθηγητές πάντα στη διάθεση των μαθητών. Ένα εντελώς διαφορετικό εκπαιδευτικό περιβάλλον από το Γυμνάσιο της Ιτέας», τόνισε. Η Αμερικανική κουλτούρα και το απογευματινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον του μαθητή, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε πολλά clubs. Όπως του ποδοσφαίρου, με την ομάδα του οποίου κατέκτησε την πρώτη θέση σε τουρνουά της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ενώ κατετάγη δεύτερος σε αγώνα αντοχής που διοργάνωσε το Ανατόλια.

«Η εκπαίδευση στην ΑΓΣ και η διαμονή στο οικοτροφείο, διεύρυναν τους ορίζοντές μου και τον τρόπο σκέψης μου. Μπορεί να έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από την αποφοίτησή μου, ωστόσο εξακολουθώ να διατηρώ στενές σχέσεις και επαφές με τους (τότε) συμμαθητές μου», προσέθεσε. Το 2012 συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις, χάνοντας για λίγα μόρια την ένταξη του στην ΕΛ.ΑΣ.. Στη συνέχεια, εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του και το 2015 έδωσε και πάλι εξετάσεις καταφέρνοντας να περάσει στην Αστυνομική Ακαδημία. Μέχρι στιγμής έχει υπηρετήσει στα Αστυνομικά Τμήματα Κηφισιάς και Μαραθώνα, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη φρουρά του επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον είναι στέλεχος του Τμήματος Τροχαίας Θέρμης.  

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!