ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Χρυσό βραβείο για το έργο Little Green Farmers
12. 02. 2021

Το έργο Little Green Farmers απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία "Πράσινο έργο του Πυλώνα 3. Βιώσιμη Ανάπτυξη / Λειτουργίες / Τεχνολογία Οικολογική διαβίωση στην πράξη" στα βραβεία GREEN AWARDS, τα οποία διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά στην Ελλάδα.

Δύο ανάγκες αποτέλεσαν την αφετηρία για τον σχεδιασμό του έργου. Αφενός το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις με τα ποσοστά να αυξάνονται δραματικά και, αφετέρου, η επιτακτική ανάγκη για ενημέρωση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με θέματα αειφορίας στην παραγωγή και κατανάλωση των τροφίμων. Η αντιμετώπιση των παραπάνω αναγκών (διατροφική και περιβαλλοντική) βρίσκεται στην υιοθέτηση ενός υγιεινού μοντέλου διατροφής, με αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ενώ παιδιά γονείς και εκπαιδευτικοί φαίνεται να είναι η πλέον γόνιμη κοινωνική ομάδα που αναγνωρίζει αυτά τα προβλήματα και είναι ανοιχτή και δεκτική σε τέτοιες καλές πρακτικές.

Το χρυσό βραβείο είναι μια πρώτη αναγνώριση ότι η προσπάθεια βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την αστική και σχολική κηπουρική του σήμερα και του αύριο. Την αξιολόγηση των Green Awards ανέλαβαν 33 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, θεσμικοί παράγοντες, επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο της οικολογίας, της βιωσιμότητας, του περιβάλλοντος και της αειφορίας. Τα Green Awards διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Το έργο #Little Green Farmers– Μικροί Πράσινοι Καλλιεργητές είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συνεργασίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την Agro Apps να γεφυρώσουν αυτές τις δύο ανάγκες. Μέσα από βιωματικές και συμμετοχικές διαδικασίες, προωθεί την ενασχόληση των παιδιών με καλλιεργητικές δραστηριότητες μικρής κλίμακας, με σκοπό να τους μυήσει στον κόσμο των λαχανικών και της υγιεινής διατροφής. Στο πλαίσιο του #LittleGreenFarmers παιδιά και ενήλικες έχουν για βοηθό την ψηφιακή τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται για να τους εξοικειώσει με καλλιεργητικές πρακτικές ακριβείας. Παράλληλα, η αστική κηπουρική ενισχύει την ανάπτυξη πρασίνου στο περιβάλλον. Συνεπώς, ο στόχος του έργου είναι διττός, διατροφικός και περιβαλλοντικός.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

Στο Δημοτικό Σχολείο της ΑΓΣ και στο πρόγραμμα θερινής διαβίωσης Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα 2020, έγινε η έρευνα για τις ανάγκες των χρηστών σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν οι καλλιεργητικές πρακτικές, συμβουλές και οδηγίες που θα περιλαμβάνονται στην ψηφιακή πλατφόρμα των LGF. Όταν θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ψηφιακής πλατφόρμας των LGF, στα εκπαιδευτήρια της ΑΓΣ θα γίνει πιλοτική εφαρμογή, χρήση και αξιολόγηση της λειτουργίας της πλατφόρμας. Επίσης η ΑΓΣ θα δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την ψηφιακή τεχνολογία και τις εφαρμογές ΙοΤ με την οικιακή, αστική και σχολική κηπουρική.

Χρυσό βραβείο για το έργο Little Green Farmers
Χρυσό βραβείο για το έργο Little Green Farmers
Χρυσό βραβείο για το έργο Little Green Farmers
Χρυσό βραβείο για το έργο Little Green Farmers
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!