ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μία... αρκούδα 'υιοθέτησαν' τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού
14. 02. 2019

Την λένε Τασούλα, είναι 23 χρονών και… καφέ αρκούδα! Προστάτες της είναι για ένα εξάμηνο οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής! Η διοίκηση του σχολείου, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης και προκειμένου να προστατευτεί και να διατηρηθεί η καφέ αρκούδα, είδος που απειλείται με εξαφάνιση στην Ελλάδα, αποφάσισε μαζί με τα Φυλλαράκια 1 & 2 να προβεί στην υιοθεσία μιας αρκούδας, μέσω των προγραμμάτων της ομάδας «Αρκτούρος». Έτσι, κατόπιν παιδικής ψηφοφορίας, επιλέχθηκε η υιοθέτηση της Τασούλας, στηρίζοντας για έξι μήνες την προστασία και τη σίτισή της.

Η Τασούλα είναι η μόνη αρκούδα που δεν προέρχεται από αιχμαλωσία. Βρέθηκε τον Απρίλιο του 1993, από βοσκό της περιοχής, έξω από το χωριό Πεδινό Φλώρινας, ανεβασμένη σε ένα δέντρο. Πιθανόν η μητέρα της τράπηκε σε φυγή, μετά από καταδίωξή της από τσοπανόσκυλα. Η Τασούλα ήταν περίπου δύο μηνών και ζύγιζε τεσσεράμισι κιλά! Οι προσπάθειες να βρεθεί η μητέρα της δεν είχαν αποτέλεσμα κι έτσι η Τασούλα έγινε μόνιμη φιλοξενούμενη του Κέντρου. Φέτος, θα σβήσει τα 23 της κεράκια και ήδη βρίσκεται σε χειμερινό λήθαργο. Έφτιαξε μόνη της τη φωλιά της και αναμένεται να ξυπνήσει σε λίγες εβδομάδες. Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού θα είναι εκεί για να την γνωρίσουν από κοντά!

Μία... αρκούδα 'υιοθέτησαν' τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!