ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
06. 06. 2018

Τη μνήμη της πολυαγαπημένης Charlotte P. Armstrong, η οποία διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων το διάστημα 2007 – 2013, τίμησαν τα μέλη του Συμβουλίου κατά την πρόσφατη ετήσια τακτική επίσκεψή τους στη Σχολή. Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν στον ελαιώνα «Κωνσταντίνος Τσάτσος» όπου φύτεψαν -συμβολικά- μια ελιά στη μνήμη της. Παρούσα ήταν και η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κα Rebecca Fong.

«Ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα», είπε ο Δρ. Πάνος Κανέλλης και χαρακτήρισε τη Charlotte P. Armstrong ως έναν «υπέροχο άνθρωπο», η οποία «έζησε μία πολύ μεγάλη ζωή». Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Bill McGrew ανέφερε πως ο ηθικός κώδικας της Charlotte P. Armstrong για προσφορά και φιλανθρωπία συνδεόταν με τις αξίες και την αποστολή της Σχολής για προσφορά βοήθειας στους νέους της Ελλάδας και τη βελτίωση της κοινωνίας. «Ο τρόπος ηγεσίας της απέπνεε αφοσίωση και αποτελούσε έμπνευση για όλους όσους την γνώριζαν», ανέφερε.

Η κα. Θεοδώρα Βαλεντή διάβασε ένα ποίημα του εφόρου κ. Seth Frank, που ήταν αφιερωμένο στην Charlotte Armstrong και το οποίο έκανε λόγο για μια γυναίκα με πολλές επιτυχίες και αξίες. «Για μια γυναίκα που παρά το μικρό της ανάστημα,  είχε μεγάλα συναισθήματα και κατάφερνε να ξεπερνά τα εμπόδια, κάνοντας τον κόσμο καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο της Σπουδαστικής Εστίας "Αλίκη Περρωτή" κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων Dr. David G. Acker έκανε λόγο για μία «σπουδαία προσωπικότητα», την οποία η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ευχαριστεί για όσα της έχει προσφέρει.

Τέλος, η έφορος της Σχολής, κα Sharon Vaino, ανέφερε φράσεις που είχε πει η Charlotte Armstrong στο παρελθόν, αναφερόμενη σε αυτούς που θα ήθελαν κάποια στιγμή να την τιμήσουν!  «Πίστευε λοιπόν πως ο κόσμος δεν θα έπρεπε να μιλά για αυτήν, αλλά αντίθετα να αφιερώνει χρόνο σε κάποιον που το ταλέντο και η δουλειά του αξίζουν να φανούν και να προωθηθούν», είπε μεταφέροντας τα λόγια της εκλιπούσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Charlotte Pierce Armstrong γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1927 κι απεβίωσε στο Maine στις 8 Δεκεμβρίου 2017. Ήταν κόρη της Louise P. Horwood και του καθηγητή Murray P. Horwood. Ήταν ένας παθιασμένος φιλάνθρωπος, ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό κόσμο. Από το 1993 και για έξι χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Harvard και το 1999 είχε διατελέσει και πρόεδρός του.

Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
Δενδροφύτευση στη μνήμη της Charlotte P. Armstrong
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!