ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Συμμαχία για την Αειφόρο Τοπική Ανάπτυξη – ΣυμΑΤΑ
02. 02. 2023

Τα αποτελέσματα του έργου «Συμμαχία για την Αειφόρο Τοπική Ανάπτυξη – ΣυμΑΤΑ», το οποίο υλοποιείται και με τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση.

Η ΣυμΑΤΑ άρχισε να δραστηριοποιείται τον Ιανουάριο του 2022, με στόχο την αναζωογόνηση της υπαίθρου από τις ίδιες τις κοινότητές της, μέσω της δικτύωσης και ενδυνάμωσης των περιφερειακών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Σήμερα, το «Δίκτυο Μελών» της ΣυμΑΤΑ αριθμεί δώδεκα οργανώσεις που με τη δράση τους δείχνουν τον δρόμο για μία πραγματική, αειφόρο ανάπτυξη των τόπων τους. Καινοτόμο στοιχείο της ΣυμΑΤΑ είναι και η πλαισίωση του «Δικτύου Μελών» από την «Ομάδα Πρωτοβουλίας» που αποτελείται από έξι εθνικούς φορείς.

Πρώτος σταθμός ήταν η χαρτογράφηση των δράσεων και των αναγκών υποστήριξης των οργανώσεων-μελών της ΣυμΑΤΑ, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ανάγκη για τη δικτύωση και ενδυνάμωσή τους τόσο σε επίπεδο γνώσης όσο και οργανωσιακής ανάπτυξης. Κατά τους επόμενους μήνες σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πρόγραμμα σε θεματικές που τα ίδια τα μέλη ανέδειξαν μέσω της χαρτογράφησης. Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε εντατικά διαδικτυακά, διαδραστικά σεμινάρια συνολικής διάρκειας 36 ωρών στην εξεύρεση πόρων, την αειφόρο τοπική ανάπτυξη και τη συνηγορία. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές συναντήσεις συμβουλευτικής, συνολικής διάρκειας 30 ωρών, σχετικά με τη διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και εθελοντών, την επικοινωνία και εξειδικευμένα νομικά ζητήματα, καθώς και συνεδρίες καθοδήγησης (mentoring).

Εκπροσωπώντας τη Σχολή, ο σύμβουλος ερευνητής του Hub, Νίκος Κυριακίδης, τόνισε: «Έναν χρόνο μετά, η άποψή μου είναι ότι αυτό δεν είναι ένα κοινό δίκτυο. Μας περιμένουν ωραία πράγματα και δημιουργικοί άνθρωποι!».

Το έργο «Συμμαχία για την Αειφόρο Τοπική Ανάπτυξη (ΣυμΑΤΑ)» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το MedINA και εταίρο το The Green Tank.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!