Η ΑΓΣ
Η ΑΓΣ   /   Σύντομες Πληροφορίες
Η ΑΓΣ
Σύντομες Πληροφορίες
Γενικές Πληροφορίες

Ύστερα από 30 χρόνια ιεραποστολικής υπηρεσίας στα Βαλκάνια, ο Dr. John Henry House και η γυναίκα του, Susan Adeline, ίδρυσαν, το 1904, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στα προάστια της Θεσσαλονίκης. Οι εκτενείς λιμενικές εγκαταστάσεις της πόλης και η πρόσφατη, τότε, λειτουργία σιδηροδρομικών γραμμών έδωσαν πρόσβαση σε χωριά της ενδοχώρας, τους πληθυσμούς των οποίων στόχευε να υπηρετήσει η Σχολή. Οι πρώτοι μαθητές ήταν αγόρια, τα οποία είχαν ορφανέψει κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων που σηματοδότησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

Ο Dr. House ήταν γνωστός ως «πρακτικός ιδεαλιστής» και ήταν αφοσιωμένος «στην εκπαίδευση όλου του ατόμου: στο μυαλό, στα χέρια και στη ψυχή». Πρακτική άσκηση σε φυτά μεγάλης καλλιέργειας και σε λαχανικά, αμπελώνες και δενδρόκηπους, ζωική παραγωγή και παραγωγή μεταξοσκωλήκων και σε βιομηχανικές δεξιότητες όπως η ξυλουργία, οι κατασκευές και η σιδηρουργία, εξόπλισαν τους αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ώστε να πετύχουν στη γεωργία και – με τον καιρό – να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της αγροτικής Ελλάδας. Ταπεινές δωρεές κεφαλαίου και εξοπλισμού από ένα μικρό κύκλο υποστηρικτών στις Η.Π.Α., βοήθησαν το Ίδρυμα να επιβιώσει στα πρώτα του χρόνια, καθώς υπήρξε μάρτυρας των δύο Βαλκανικών πολέμων, του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών και προσφύγων από την Μικρά Ασία στην Ελλάδα. Η δεκαετία του 1930, περίοδος επέκτασης των ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων και εισαγωγής των τελευταίων γεωργικών καινοτομιών στην Ελλάδα, έδωσε τη θέση της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, τον επακόλουθο Εμφύλιο Πόλεμο (και την απαγωγή από αντάρτες ολόκληρης της τάξης των τελειόφοιτων), αλλά και στις συνεχείς προσπάθειες, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν τον πόλεμο, για βελτίωση της ποιότητας της αγροτικής εκπαίδευσης που προσέφερε η Σχολή στον αγροτικό πληθυσμό.

Διαβλέποντας τη ζήτηση για ανώτερη εκπαίδευση που έχει ως στόχο την επαγγελματική σταδιοδρομία στους τομείς των επιστημών ζωής, της τεχνολογίας τροφίμων και της διαχείρισης φυσικών πόρων, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ίδρυσε, το 1996, το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences, μέσω μιας δωρεάς της κας Αλίκης Περρωτή εις μνήμη του συζύγου της Δημήτρη. Τα μαθήματα που διδάσκονται στα αγγλική γλώσσα εξυπηρετούν ένα διεθνές σύνολο φοιτητών με καινοτόμες ειδικότητες που οδηγούν στην απονομή πτυχίου BSc (Hons), πιστοποιημένο από το Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan της Ουαλίας και αναγνωρισμένο διεθνώς. To 2013 ιδρύθηκε το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College. Από τον Οκτώβριο 2017, το Perrotis College προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές.

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε επαφή με τη φύση από πολύ μικρή ηλικία προετοιμάζονται καλύτερα ώστε να γίνουν, μεγαλώνοντας, υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου απέναντι στο περιβάλλον, η Σχολή ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 στο χώρο της, τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της βιωματικής μάθησης. Από το Σεπτέμβριο 2013 ξεκίνησε και η λειτουργία Δημοτικού Σχολείου, ενώ τον Σεπτέμβριο 2019 άνοιξε τις πόρτες του το Γυμνάσιο.

Με το χαρακτήρα προσφοράς της, τις καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, τους εντυπωσιακούς αποφοίτους της και μετά από περισσότερο από έναν αιώνα αδιάκοπης λειτουργίας, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θεωρείται καταλύτης για εποικοδομητική αλλαγή στην περιοχή.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life 
Sciences (IEK, B.Sc., M.Sc., Εκπαίδευση Ενηλίκων, Γεωργικές Εφαρμογές). Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες. Ο ιδρυτής της Σχολής, Dr. John Henry House, ήταν ένας πρακτικός ιδεαλιστής που πίστευε ότι η εκπαίδευση πρέπει να απευθύνεται σε ολόκληρο το άτομο: στο νου, στα χέρια και στην ψυχή. Μετά από περισσότερο από έναν αιώνα εφαρμογής του οράματος του ιδρυτή της, η Σχολή παραμένει προσηλωμένη στη δυναμική συνύπαρξη θεωρίας και πράξης σε όλα τα επίπεδα της γεωργίας και των επιστημών ζωής, σήμα κατατεθέν του οργανισμού.

Το ιστορικό Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο λειτουργεί από το 1904, προσφέρει σε κορίτσια και αγόρια από όλη την Ελλάδα μια πιστοποιημένη εκπαίδευση λυκείου σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο πρόγραμμα απογευματινής εκπαίδευσης με έμφαση στην ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων πάνω σε θέματα γεωργικού, τεχνικού και οικολογικού περιεχομένου. Οι μαθητές είναι οικότροφοι στη Σχολή και ακολουθούν ένα εξωσχολικό πρόγραμμα που ενισχύει τις παραδόσεις τόσο της ελληνικής όσο και της αμερικανικής κουλτούρας. Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γυμνάσιο Χασιώτη που αποτελεί το τελευταίο κομμάτι στο παζλ γνώσης που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences, που ιδρύθηκε το 1996, εκπαιδεύει ηγέτες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, σε όλη τη νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα οδηγεί στην απονομή πτυχίου BSc (Hons) και προετοιμάζει τους σπουδαστές του να αναλάβουν θέσεις στελεχών διοίκησης στους τομείς των επιστημών ζωής, τεχνολογίας τροφίμων, γεωργίας ακριβείας και διατήρησης φυσικών πόρων. Από το Σεπτέμβριο του 2013 το Perrotis College προσφέρει το ελληνόφωνο μονοετές πρόγραμμα σπουδών «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές» για αποφοίτους λυκείου. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2012 στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή υπό τη διεύθυνση του Perrotis College. Το 2013 ιδρύθηκε και το Κέντρο Ελιάς Krinos του Perrotis College. Από τον Οκτώβριο 2017, το Perrotis College προσφέρει και μεταπτυχιακές σπουδές.

Το Σεπτέμβριο του 2011 εγκαινιάστηκε το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδρυση Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου, με έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω της βιωματικής μάθησης. Από το 2013 λειτουργεί και Δημοτικό Σχολείο.

Τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ) για σπουδές σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι αφιερωμένη, από την ίδρυσή της 100 χρόνια πριν, και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Σήμερα προσφέρει μαθήματα βραχείας διάρκειας, σεμινάρια, εργαστήρια και συνεδρίες για ενήλικες αστικών και αγροτικών περιοχών με στόχο να μεταδώσει τη ζωτική γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές.

Η βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» εξυπηρετεί κάθε πτυχή της εκπαίδευσης μέσω της συλλογής βιβλίων, περιοδικών, ηλεκτρονικών πηγών και διαδικτυακών εφαρμογών.

Όλα τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή υποστηρίζονται από το μεγάλης κλίμακας Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα που αποτελείται από μια αγέλη καθαρόαιμων αγελάδων Holstein – Friesian, η οποία κατατάσσεται στο 10% των καλύτερων ποικιλιών παγκοσμίως, από ένα τμήμα πτηνοτροφείου που εφαρμόζει τις πιο πρόσφατες έρευνες για παραγωγή αυγών Ωμέγα 3, κοτόπουλου και γαλοπούλας, από θερμοκήπια και φυτώρια, αμπελώνες, οπωροφόρα δέντρα και ελιές, καθώς και από εκτεταμένες καλλιέργειες στο δορυφορικό αγρόκτημα στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. 

Προϊόντα Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος

Η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έγινε γνωστή για το γάλα της λίγο μετά την ίδρυσή της το 1904. Μαθητές μετέφεραν γάλα από τις αγελάδες ποικιλίας Guernsey της Σχολής στον κεντρικό σταθμό του Ερυθρού Σταυρού που λειτουργούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη διανομή του σε οικογένειες προσφύγων από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα τη Μικρά Ασία. Το 1935, η Σχολή άρχισε να παράγει παστεριωμένο γάλα στην Ελλάδα ανοίγοντας το πρώτο εργοστάσιο παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος. Εφαρμόζοντας, μέσα στις δεκαετίες, αμερικανικές πρακτικές στους τομείς της παραγωγής γάλακτος και της διαχείρισης, σήμερα η Σχολή διαθέτει ένα κοπάδι αγελάδων Holstein– Friesianπου κατατάσσεται στο 10% των καλύτερων κοπαδιών παγκοσμίως. Το 2010 ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας που εισήγαγε νέα γαλακτοκομικά προϊόντα επιπλέον του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο στην Ελλάδα. Γάλα με χαμηλά λιπαρά (1.5%), παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι και ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα διατίθενται επίσης στην αγορά.

Το προσωπικό και οι μαθητές που εκπαιδεύονται στο πτηνοτροφείου του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της Σχολής είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή αυγών προς λιανική πώληση. Όλα τα αυγά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι αυγά Ωμέγα 3, τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από ένα κοινό ερευνητικό έργο μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και παρουσιάστηκαν στον Έλληνα καταναλωτή το 1997, καθιστώντας τα, τα πρώτα αυγά Ωμέγα 3 που μπήκαν στην ελληνική αγορά. Η διατροφή των ορνίθων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής περιλαμβάνει ένα ποσοστό λιναρόσπορου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να παράγουν αυγά με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Οι γαλοπούλες και τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής επίσης διατρέφονται με λιναρόσπορο για υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αρωματικά φυτά της Μεσογειακής χλωρίδας, κερδίζοντας έτσι την προτίμηση των καταναλωτών όσον αφορά τη φρεσκάδα, την εμφάνιση, και τη γεύση τους.

Δημοφιλείς σε Αθηναίους και Θεσσαλονικείς είναι και γαλοπούλες που εκτρέφονται από το προσωπικό και τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και είναι διαθέσιμες ως φρέσκο προϊόν μόνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ευχαριστιών το Νοέμβριο και δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Η Σχολή εισήγαγε τις γαλοπούλες της στην ελληνική αγορά στη δεκαετία του 1970. Σήμερα οι καταναλωτές εξακολουθούν να επωφελούνται από τα συνεχή ερευνητικά προγράμματα της Σχολής σε θέματα που αφορούν τη διατροφή των πουλερικών και την ποιότητα κρέατος. Οι γαλοπούλες της Σχολής πωλούνται μόνο νωπές και εποχιακά κατακτώντας μια εξίσου υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών για τη φρεσκάδα, την εμφάνιση, τη γεύση και τη διατροφική τους αξία. Από τον Απρίλιο 2013, μέρος των γαλοπούλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προϊόν του Εκπαιδευτικού Αγροκτήματος της, μετά από επεξεργασία για την παρασκευή υψηλής ποιότητας αλλαντικών μέσω εταίρου στη βιομηχανία τροφίμων, διατίθενται στους καταναλωτές που θέλουν στο τραπέζι τους ανώτερη ποιότητα και μοναδική γεύση.

Τα παραδοσιακά Ελληνικά ζυμαρικά «χυλοπίτες» και «τραχανάς», φτιαγμένα από σκληρό σιτάρι που καλλιεργείται στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα και από φρέσκο παστεριωμένο γάλα και αυγά Ωμέγα-3 που παράγονται στη Σχολή, εισήχθησαν σε εξειδικευμένα καταστήματα και σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το 2011.

Οι μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της γαλακτοκομικής, πτηνοτροφικής και φυτικής παραγωγής, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό Αμπελώνα και Οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ερυθρός επιτραπέζιος οίνος της ποικιλίας Ξινόμαυρου αλλά και τσίπουρο. Ακόμη, οι μαθητές παράγουν και πωλούν ποσότητες λαχανικών, ρυζιού, οσπρίων, ελαιόλαδου και μελιού, αρωματικά φυτά καθώς και φρέσκα λουλούδια όπως κρίνα, ανεμώνες και φρέζες κ.α.

Ιστορική Αναδρομή
1894
Ο Dr. John Henry House, Αμερικανός ιεραπόστολος, και η γυναίκα του Susan Adeline
Beers House έρχονται στη Θεσσαλονίκη από την πόλη Samovok κοντά στη Σόφια.
 
1901
Απαγωγή και πληρωμή λύτρων της Αμερικανίδας Ellen 
Stone και της Madame Tsilka.
 
1902
Ο Dr. House αγοράζει μια έκταση γης 200 στρεμμάτων 10 χλμ νοτιοανατολικά της
Θεσσαλονίκης. Φυτεύει 400 μουριές, ανοίγει ένα πηγάδι 55 μέτρων και προσλαμβάνει
τον πρώτο υπάλληλο: έναν κηπουρό.
 
1904
Το Γεωργικό και Βιομηχανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (που λίγο αργότερα θα μετονομαστεί σε Αμερικανική Γεωργική Σχολή ή Γεωργική Σχολή) ενσωματώνεται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ως εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός.
 
1911
Πρώτη αποφοίτηση μαθητών.
 
1918
H  Αμερικανική Γεωργική Σχολή αναγνωρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση ως Ίδρυμα που προσφέρει 5ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης σε αγόρια 15 ετών και άνω.
 
1922
Μικρασιατική Καταστροφή και ανταλλαγή πληθυσμών. Φτάνει στη Σχολή ο Θεόδωρος Λίτσας, πρόσφυγας από τη Σμύρνη. Ξεκινά η οικοδόμηση του κτιρίου Princeton, του «Παρθενώνα» της Σχολής. 
 
1926
Ο Charles Lucius House (γιος και διάδοχος του ιδρυτή) βραβεύεται με τον Αργυρό Σταυρό του Φοίνικα από την ελληνική κυβέρνηση.
 
1932
Ο Charles Lucius House βραβεύεται με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος 
από την ελληνική κυβέρνηση. 
 
1932
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή βραβεύεται με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας 
Αθηνών.
 
1935
Φρέσκο, παστεριωμένο γάλα εισάγεται στην Ελλάδα με την έναρξη λειτουργίας 
εγκαταστάσεων παστερίωσης και εμφιάλωσης, για τη διανομή γάλακτος Αμερικανικής 
Γεωργικής Σχολής στην αγορά.
 
1941
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κλείνει. Ο χώρος της Σχολής επιτάσσεται από τις 
Δυνάμεις του Άξονα.
 
1942
Ο Charles Lucius House και η Ann Kellogg House απελάσσονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Liebenau και Ιlag VII/Laufen.
 
1945
Ανοικοδόμηση και επαναλειτουργία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
1946
Ίδρυση της Σχολής Θηλέων (με επίσημη ονομασία: Quaker Domestic Training 
School).
 
1949
Ομάδα ανταρτών απαγάγει την τάξη των τελειόφοιτων. 
 
1955
Ο Bruce McKay Lansdale γίνεται ο τρίτος πρόεδρος της Σχολής.
 
1962
Ο Bruce McKay Lansdale βραβεύεται με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του 
Σωτήρος από την ελληνική κυβέρνηση.
 
1978
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εφαρμόζει εγκεκριμένα από το ελληνικό κράτος 
εκπαιδευτικά προγράμματα Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και Τεχνικής 
Επαγγελματικής Σχολής. 
 
1986
Ο Bruce McKay Lansdale τιμάται ως Διοικητής του Τάγματος 
Τιμής από την ελληνική κυβέρνηση.
 
1989
Ο George Draper γίνεται ο τέταρτος πρόεδρος της Σχολής.
 
1996
Ίδρυση του Dimitris Perrotis College of Agricultural Studies. 
 
1998
Δημιουργείται Τμήμα Δια Βίου Μάθησης.
 
1999
Ο David Buck γίνεται ο πέμπτος πρόεδρος της Σχολής.
 
2001
Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τη Σχολή «για την εκπαίδευση που 
παρέχει στους νέους αγροτικών περιοχών και για τη συνεισφορά της 
στην αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας από το 1904». 
 
2004
Συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (1904
2004).
 
2004
Ο Μανώλης Στεφανάκης γίνεται ο έκτος πρόεδρος της Σχολής.
 
2005
Ο William W.McGrew γίνεται ο έβδομος πρόεδρος της Σχολής.
 
2006
Δημιουργούνται και λειτουργούν στο Πρόγραμμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νέα προγράμματα Επαγγελματικού Λυκείου, Γενικού Λυκείου, και Επαγγελματικής Σχολής. 
 
2007
Το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences επεκτείνει την
εκπαιδευτική του δράση σε σπουδές B.Sc. (Hons).
 
2009
Ο Δρ. Πάνος Κανέλλης γίνεται ο όγδοος πρόεδρος της Σχολής.
 
2010
Έναρξη λειτουργίας Εκπαιδευτικού Γαλακτοκομείου και Επιδεικτικού Κέντρου
Επεξεργασίας Γάλακτος. Έναρξη λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας «Αλίκη
Περρωτή».
 
2011
Ίδρυση Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
2012
Ίδρυση του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας υπό τη διεύθυνση του Perrotis College.
 
2013                
Έναρξη λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου του Ομίλου Σχολείων 
Βιωματικής Μάθησης στο χώρο της Σχολής. Έναρξη λειτουργίας των νέων Ερευνητικών Εργαστηρίων «Αλίκη Περρωτή». 
 
2013               
Έναρξη λειτουργίας των Επιστημονικών Εργαστηρίων «Αλίκη 
Περρωτή» στο Perrotis College. 
 
2013
Ίδρυση του Κέντρου Ελιάς Krinos του Perrotis College. 
 
2014
Έναρξη του ελληνόφωνου μονοετούς προγράμματος «Σύγχρονες 
Γεωργικές Πρακτικές» στο Perrotis College
 
2016                 
Ίδρυση της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Projects.
 
2016            
Θεμελίωση Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή».
 
2016            
Ανακαίνιση Perrotis College για στέγαση Κτιρίου Μεταπτυχιακών Σπουδών Seth Frank.
 
2017
Ίδρυση της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College και έναρξη λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Κέντρου "Αλίκη Περρωτή".
 
2018
Έναρξη λειτουργίας του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.ΙΕΚ) με ειδικότητες αγροδιατροφικού τομέα.
 
2019
Έναρξη λειτουργίας του Γυμνασίου Χασιώτη.
 
2021
Ο Dr. Jeff Lansdale γίνεται ο ένατος Πρόεδρος της Σχολής. 
 
 
Το Πιστεύω της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Πιστεύω σε μια γεωργία με μακροπρόθεσμη προοπτική, στο χώμα που γίνεται πλουσιότερο αντί φτωχότερο από χρόνο σε χρόνο.
Πιστεύω στο να ζω όχι για τον εαυτό μου αλλά για τους άλλους, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενεές να μην υποφέρουν εξαιτίας των δικών μου γεωργικών μεθόδων.
Πιστεύω ότι οι καλλιεργητές είναι οι φροντιστές της γης και θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την πιστή εκτέλεση του καθήκοντός τους.
Είμαι περήφανος που είμαι αγρότης και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος του ονόματος.
 
Δρ. Τζων Χένρυ Χαουζ,  1910
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!