ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Μανόλης Πετράκης, τάξη 2014
09. 03. 2022

Είναι απόφοιτος του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και σήμερα διαθέτει μία πανέμορφη αγροτουριστική μονάδα στη Νάξο, από την οποία παράγει – μεταξύ άλλων – κρασί με βάση τις ποικιλίες των Κυκλάδων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ωστόσο, έλκει την καταγωγή του από τη Νάξο, όπου ζούσαν οι παππούδες του. Οι παιδικές καλοκαιρινές διακοπές του ήταν στο κυκλαδίτικο νησί, όπου έμαθε να αγαπά τη φύση και να ασχολείται εντατικά με τη γη. Αρχικά είχε γραφτεί σε Γενικό Λύκειο των Αθηνών αλλά όταν ολοκλήρωσε τη Β’ τάξη, αντιλήφθηκε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον αγροδιατροφικό τομέα και έτσι μεταπήδησε σε Επαγγελματικό Λύκειο παρακολουθώντας και πάλι τη Β’ τάξη. Λίγο πριν εγγραφεί στη Γ’ τάξη ενημερώθηκε – μέσω κοινού γνωστού – για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Με την ενθάρρυνση των γονιών του ήρθε το 2013 στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε την τελευταία τάξη του ΕΠΑΛ της Σχολής ως οικότροφος. Παράλληλα, παρακολούθησε και πολλά σεμινάρια ενηλίκων αποκτώντας γνώσεις πάνω στη μελισσοκομία, την αμπελουργία, τη σαλιγκαροτροφία και την ελαιοκομία.

«Ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Γνώρισα παιδιά από όλη την Ελλάδα και δέθηκα μαζί τους. Παράλληλα, ήταν πρωτόγνωρη η εμπειρία που μας προσέφεραν οι καθηγητές της Σχολής. Η αγάπη και ο ζήλος τους για αυτό που κάνουν δεν έχει προηγούμενο. Έδιναν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Και εγώ προσπάθησα να αξιοποιήσω κάθε ευκαιρία για μάθηση και γνώση. Ρωτούσα συνεχώς και έπαιρνα απαντήσεις για το καθετί», τόνισε. Όπως είπε, διατηρεί ακόμη επαφές με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του. Στη συνέχεια, συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφερε να περάσει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε ως τεχνολόγος-γεωπόνος.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του επέστρεψε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε δύο οινοποιεία. Τα τελευταία χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να ζήσει στη Νάξο και να αξιοποιήσει το κτήμα του παππού του. «Ήταν ένα όνειρο ζωής. Έχει έκταση έξι στρεμμάτων και μέσα σε αυτό βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Άννας, το οποίο χρονολογείται από το 9ο αιώνα μ.Χ. και από το οποίο πήρε το όνομα και το οινοποιείο που δημιούργησα», υπογράμμισε. Εκτός από τον αμπελώνα, στο κτήμα υπάρχει ελαιώνας και λαχανόκηπος. «Είναι το μοναδικό οινοποιείο και εμφιαλωτήριο που λειτουργεί στο νησί και είμαι πολύ περήφανος. Η παραγωγή ακόμη είναι μικρή, αλλά σκοπεύω να επεκτείνω το κτήμα και να στοχεύσω ακόμη πιο ψηλά», κατέληξε.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!