ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Διεθνές εργαστήριο για τον αλφαβητισμό
25. 11. 2019

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η θεματολογία του διεθνούς εργαστηρίου για τον αλφαβητισμό που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Houghton Mifflin Hartcourt. Συντονίστηκε από το English Department της Σχολής και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με τη συμμετοχή δεκάδων καθηγητών αγγλικών από σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, του Κοσόβου και της Βόρειας Μακεδονίας.

Το εργαστήριο αφορούσε τρεις ενότητες:

Δραστηριότητες για ανάγνωση και γραφή
Εξετάστηκαν διάφορες δραστηριότητες ανάγνωσης και γραφής λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της διαφοροποίησης και της ποικιλίας. Παρουσιάστηκαν παραδείγματα από πολλά διαφορετικά προγράμματα Heinemann, όπως Lucky Calkins’ Units of Study, Fountas and Pinnell.

Δια βίου μάθηση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Παρουσίασε τις σημαντικές αλλαγές στη σημερινή διδασκαλία και μάθηση και διερεύνησε το πώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις τάξεις σύγχρονους πόρους. Συζητήθηκαν θέματα όπως η ανάμικτη μάθηση, η μάθηση βασισμένη στην έρευνα και η μάθηση βάσει σχεδίου και εξετάστηκαν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μαθητικές επιλογές και τους τρόπους με τους οποίους οι μεμονωμένοι μαθητές προσεγγίζουν την εκμάθηση με διαφορετικό τρόπο.

Διαφορετικά εκπαιδευτικά πλαίσια για ανάγνωση
Η συγκεκριμένη ενότητα εξέτασε διαφορετικούς τρόπους ενθάρρυνσης της ανάγνωσης μεταξύ των εκπαιδευομένων. Χρησιμοποιώντας ένα απελευθερωμένο μοντέλο, οι μαθητές μεταβαίνουν από ένα ελεγχόμενο περιβάλλον ανάγνωσης στην ανεξάρτητη ανάγνωση.

Διεθνές εργαστήριο για τον αλφαβητισμό
Διεθνές εργαστήριο για τον αλφαβητισμό
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!