ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Παρουσίαση ιατρικών συμβουλών και πρώτων βοηθειών σε μαθητές
14. 10. 2019

Χρήσιμες ιατρικές συμβουλές σε μαθητές της ΑΓΣ έδωσαν η γιατρός του σχολείου Νίνα Μυροφορίδου και ο εθελοντής διασώστης της ομάδας «Έλληνες Διασώστες» Χαράλαμπος Ασλανίδης.

Συγκεκριμένα, η κα Μυροφορίδου εξήγησε στους μαθητές την αναγκαιότητα της πρόληψης όσον αφορά τη γρίπη, τον εμβολιασμό, τη διαφορά με το συνάχι και το πόσο σημαντικό είναι να μην αψηφούν οι μαθητές την ατομική  και την συνολική στο οικοτροφείο υγιεινή τους. Από την πλευρά του, ο κ. Ασλανίδης (ο γιος του οποίου είναι μαθητής στη Γ’ τάξη του ΓΕΛ) μίλησε για πρώτες βοήθειες σε καθημερινές ανάγκες που μπορεί να τύχουν στους μαθητές, ώστε να μην πανικοβληθούν και κυρίως να μπορούν να κατανοούν και να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, ψυχραιμία και πειθαρχία πιθανά ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ρινορραγίες, αιμορραγίες, μυϊκούς τραυματισμούς, λιποθυμίες, τσιμπήματα, κλείσιμο αεραγωγού σε αγώνα κτλ.

Στην παρουσίαση των πρώτων βοηθειών συμμετείχαν μαθητές του δευτεροβάθμιου προγράμματος, ενώ, σύντομα, θα ακολουθήσει ανάλογη εκδήλωση με τη συμμετοχή σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ και του Perrotis College.

Παρουσίαση ιατρικών συμβουλών και πρώτων βοηθειών σε μαθητές
Παρουσίαση ιατρικών συμβουλών και πρώτων βοηθειών σε μαθητές
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!