ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Οδηγός για την επίδραση της πανδημίας στο τουριστικό οικοσύστημα από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων
11. 09. 2020

Έρευνα για την επίδραση της πανδημίας στην αγορά εναλλακτικού τουρισμού της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή 39 επιχειρηματιών πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι  του προγράμματος κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά».

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός αποθετηρίου-οδηγού, που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και έναυσμα συζητήσεων και συνεργειών ανάμεσα σε όλους τους κρίκους της τοπικής -και όχι μόνο- τουριστικής αλυσίδας.

Ο οδηγός "Altering Tourism in Thessaloniki: Stakeholders voice out their needs, connect and react" συντάχθηκε από το δυναμικό των εκπαιδευομένων με τη συμβολή των εκπαιδευτών και συνεργατών του προγράμματος κατάρτισης στον Εναλλακτικό Τουρισμό. Αποτυπώνει τον παλμό του τουριστικού οικοσυστήματος στη διάρκεια της καραντίνας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως, αλλά και της Πιερίας και Χαλκιδικής. Στον οδηγό καταγράφηκαν οι απόψεις των φορέων αλλά και της αγοράς μέσα από πρωτογενή έρευνα και τη διενέργεια συνεντεύξεων.

Μετά το αρχικό "μούδιασμα" των επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα από την πανδημία και την καταγραφή των σκέψεων και  ανησυχιών τους που αποτυπώθηκαν στον οδηγό, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προχώρησαν στη δημιουργία ντοκιμαντέρ, το οποίο καταδεικνύει τα πρώτα χρήσιμα ίχνη ενός "εναλλακτικού" τρόπου πρόσληψης και εκτέλεσης του τουριστικού έργου, μερικούς μήνες μετά.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!