ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η συμβολή των δωρητών στη διαχρονική προσφορά του Προγράμματος Υποτροφιών ΑΓΣ & Perrotis College
16. 06. 2020

«Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά». Πριν από σχεδόν 2.500 χρόνια, ο Σωκράτης μετουσίωσε σε εννέα λέξεις, όλα όσα η Αμερικανική Γεωργική Σχολή πρεσβεύει και υποστηρίζει για περισσότερο από έναν αιώνα. Έχοντας πάντα στο επίκεντρο την Παιδεία και την παροχή γνώσης, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, του περιβάλλοντος και των επιστημών ζωής, στη νοτιοανατολική Ευρώπη εκπαιδεύοντας μαθητές και σπουδαστές, στους οποίους παρείχε όλα τα απαραίτητα εφόδια για μία λαμπρή σταδιοδρομία.

Σημαντικό ρόλο στη διαχρονική αξιόλογη παροχή γνώσης διαδραματίζει το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο στηρίζεται μέσα από δωρεές. Άλλωστε, οι δωρεές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανεμπόδιστη λειτουργία του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι το μεγαλύτερο και το πιο ιστορικό της χώρας, και στη μακρόχρονη διαδρομή του έχει υποστηρίξει χιλιάδες παιδιά. Χάρη σε αυτό, επιδοτείται ένα σημαντικό μέρος του κόστους φοίτησης όλων των μαθητών και σπουδαστών της ΑΓΣ και του Perrotis College.

Όμως, αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο Πρόγραμμα, τα ιδεώδη του οποίου έχουν ενστερνιστεί φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί τόσο στην Ελλάδα, όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η συνεισφορά των δωρητών αλλάζει τις ζωές πολλών παιδιών κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους, ενώ αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που στη συνέχεια αναζητούν αποφοίτους της ΑΓΣ και του Perrotis College για να τους προσφέρουν εργασία.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δείχνει την ευγνωμοσύνη της προς τους δωρητές της. Οποιαδήποτε μεγάλη δωρεά αναγνωρίζεται με τιμητική ονοματοδοσία, ενώ δωρητές που έχουν αναλάβει τις σπουδές συγκεκριμένου μαθητή ή σπουδαστή, λαμβάνουν αναλυτική έκθεση προόδου και πολλές φορές το συναντούν προσωπικά.

Αδιαμφισβήτητα το 2020 είναι μία τουλάχιστον… ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Εύλογα η προσοχή όλων στράφηκε στα ζητήματα υγείας. Όμως, αυτό που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και αποτέλεσε άλλη μία επιβεβαίωση του σημαντικού έργου που επιτελεί η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι το γεγονός πως φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και οργανισμοί που ήταν δωρητές, ανανέωσαν τη συνδρομή τους τονίζοντας ότι «η ζωή συνεχίζεται» και προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει κενό στην εκπαίδευση των νέων», οι οποίοι αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δωρητές μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

-----------------------------------------------------------------------------------

Συμβάλλοντας στο Πρόγραμμα Υποτροφιών ΣΗΜΕΡΑ, βοηθάτε τη νέα γενιά να έρθει πιο κοντά στα όνειρά της για ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ. Κάθε υποστήριξη, μικρή ή μεγάλη είναι σημαντική. ΜΑΖΙ, μπορούμε να κάνουμε το όραμα αυτό πραγματικότητα.

Για συνεισφορά στο Πρόγραμμα Υποτροφιών, πατήστε εδώ.


 


 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!