ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Εκπαίδευση Ενηλίκων   /   Σεμινάρια   /   Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Σεμινάρια
Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Κωνσταντίνος Ζουκίδης

Ο Κωνσταντίνος Ζουκίδης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (M.Sc.) του τομέα Εδαφολογίας και Διαχείρισης Εδαφικών Πόρων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), πτυχίο Γεωπόνου (B.Sc.) στην κατεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφολογίας και Γεωργικής Μηχανικής (Α.Π.Θ.) πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και Βεβαίωση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης», από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. . Επιπλέον, είναι τελειόφοιτος στην κατεύθυνση Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων του τμήματος γεωπονίας (B.Sc.) του Α.Π.Θ. , μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά) και έχει γνώση προγραμμάτων Στατιστικής, Γεωπληροφορικής και Τηλεπισκόπισης. Εργάζεται εδώ και 4 χρόνια ως Ερευνητής-Λέκτορας στο Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ως καθηγητής στο Ι.ΙΕΚ της Α.Γ.Σ., ως εισηγητής σε σεμινάρια εκπαίδευση ενηλίκων και σε σεμινάρια αγροτών συμβολαιακής γεωργίας και έχει 3ετή εμπειρία στη συμβουλευτική ετήσιων, πολυετών και δενδρωδών καλλιεργειών. Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά περιοδικά και σε εργασίες σε πρακτικά διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών συνεδρίων.   

Ελευθέριος Παύλου

Ο Δρ. Ελευθέριος Παύλου είναι πτυχιούχος Γεωπόνος της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) Ειδίκευσης Ζωικής Παραγωγής  και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ. Έχει εκπαιδευτεί στη Γαλλία στην εφαρμογή βιοτεχνολογικών μεθόδων στην αναπαραγωγή των παραγωγικών ζώων. Εφαρμόζει Τεχνητή Σπερματέγχυση στα μικρά μηρυκαστικά με χρήση νωπού και κατεψυγμένου σπέρματος.  Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Έχει υπάρξει επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων. Είναι καθηγητής στο Ι.Ι.Ε.Κ. της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιεί διαλέξεις σε σεμινάρια ενηλίκων σε θέματα ζωικής παραγωγής. Παρέχει εξειδικευμένη συμβουλευτική σε θέματα διαχείρισης κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Έχει δημοσιευμένο έργο στο αντικείμενο της φυσιολογίας αναπαραγωγής των αγροτικών ζώων και στην εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στην αναπαραγωγή των αγροτικών ζώων.

Στράτος Σουγλής
Ο Στράτος Σουγλής είναι Κτηνίατρος με μεταπτυχιακό MScαπό την Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.  και Προϊστάμενος του Βουστασίου και της Μονάδας Επεξεργασίας Γάλακτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από το 1997. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ(ΑΜ ΕΚΕΠΙΣ: ΕΒ 17401) και διδάσκει μαθήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και Ζωικής Παραγωγής στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στους σπουδαστές του PerrotisCollege, και μαθήματα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στα προγράμματα ενηλίκων της Σχολής.
 
Κική Ζηνοβιάδου
Η Δρ. Κική Ζηνοβιάδου εργάζεται ως Επίκουρος Καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του PerrotisCollege. Είναι απόφοιτος και κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ενώ απέκτησε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με θέμα τη λειτουργικότητα των συστατικών τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Βαχενίνγκεν, Ολλανδία ως υπότροφος του φορέα NUFFIC. Έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά με κριτές καθώς και πρακτικά συνεδρίων.
 
Νίκος Χατζηλίας
Ο Νίκος Χατζηλίας είναι Χημικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα “MSc inFood Egineering” από το U.C.Davis στις ΗΠΑ. Είναι τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανικός σχεδιαστής για προϊόντα και γραμμές παραγωγής τροφίμων. Επίσης, αναπτύσσει νέα καινοτόμα προϊόντα για βιομηχανίες και επιχειρήσεις. Ακόμα, διδάσκει στο Perrotis College και είναι μέντορας του Γραφείου Μελετών και Συμβουλευτικής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.
 
Νίκος Γκιζγκής
Ο Νίκος Γκιζγκής κατέχει Πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακό στον Έλεγχο Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, νομοθεσία για τα τρόφιμα και τις διαδικασίες αδειοδότησης για νέες μονάδες. Συνεργάζεται ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας στον τομέα των τροφίμων σε επιχειρήσεις όπως γαλακτοκομεία, οινοποιεία, εταιρείες με ελιές, στην παραγωγή κονσερβών, εμφιάλωσης νερού και παραγωγής ζύμης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αδειοδότηση νέων προϊόντων, διαχείριση απόβλητων της βιομηχανίας τροφίμων και διατροφική ανάλυση των τροφίμων. Διδάσκει στο Perrotis College.
 
Γιάννης Γκατζώλης
Ο Γιάννης Γκατζώλης είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινοποιίας, και Ελαιογευσιγνώστης. Από το 1994 εργάζεται στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και από το 2005 είναι Επικεφαλής του Τμήματος. Από το 2000 συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων της Σχολής διδάσκοντας Οινοτεχνία, Αμπελουργία και Ελαιοκομία. Επίσης, διδάσκει στο πρόγραμμα Σύγχρονων Γεωργικών Πρακτικών του PerrotisCollege και στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά και πειραματικά προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια και ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής.
 
Έλενα Μπατσίλα
Η Έλενα Μπατσίλα είναι οινολόγος, κάτοχος του Διεθνούς Διπλώματος Οινολόγου (D.N.O.) του Πανεπιστημίου του Bordeaux II της Γαλλίας, Πτυχιούχος Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, Πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών της ΣΕΛΕΤΕ και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εργάστηκε σε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμπελο-οινικού κλάδου (Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική & Ευάγγελος Τσάνταλης) για 11 χρόνια, στις θέσεις Οινοποίησης, Marketing & Δημοσίων Σχέσεων. Παράλληλα, ασχολήθηκε και συνεχίζει να πραγματοποιεί σεμινάρια και παρουσιάσεις κρασιών. Υπήρξε σύμβουλος Οινολόγος της ΕΝΟΑΒΕ και υπεύθυνη διοργάνωσης του Διαγωνισμού Οίνου. Συμμετέχει συστηματικά ως κριτής σε Διαγωνισμούς Οίνου και Γευσιγνωσίας κρασιών. Από το 1998 ασχολείται και με την εκπαίδευση διδάσκοντας Οινολογικά και Αμπελουργικά μαθήματα, καθώς και μαθήματα Τροφίμων σε Δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. Διδάσκει Οινοτεχνία και Οινολογία- Γευσιγνωσία.
 
Χρήστος Βασιλικιώτης
Ο Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης έχει διδακτορικό τίτλο από το πανεπιστήμιο “University of California at Berkeley” των ΗΠΑ. Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και την έρευνα σε διάφορους οργανισμούς στο εξωτερικό (Ευρώπη και Αμερική) και στην Ελλάδα. Έχει διδακτική εμπειρία σε ειδικότητες όπως Φυσιολογία Φυτών, Αρωματικά και Αυτοφυή Φυτά, Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία, Αγρο-οικολογία, Βιώσιμη γεωργία, Βιολογική Γεωργία, Αγροτουρισμός κ.α.. Είναι καθηγητής στο Perrotis College και διδάσκει Εισαγωγή στα Αγρο-Περιβαλλοντικά Συστήματα, Φυσιολογία Φυτών και Οικολογική Γεωργία.
 
Λυδία Μαυροβίτη
Η Λυδία Μαυροβίτη αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια το 1977 και από το Institute of Marketing το 1985 με εξειδίκευση σε marketing management. Παρακολουθεί εξ αποστάσεως μαθήματα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Επιστημών Υγείας σχετικά με ολιστική υγεία από το 2013 και συμμετέχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με καλλυντικά και σαπούνια στο OTION– Bellington, Washington, ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής & PerrotisCollege. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την κατασκευή και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων από την Ελληνική γη. Από το 1977 ως τώρα έχει εμπορική ιδιότητα. Έχει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση και τη συμβουλευτική επιχειρήσεων.
 
Χρήστος Μπακάλης
Ο Χρήστος Μπακάλης είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος. Εργάστηκε στο πειραματικό οινοποιείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από το 2003 μέχρι το 2007, εκ μέρους της εταιρείας Αμπελοοινική ΕΠΕ ως υπεύθυνος παραγωγής. Από το 2007 εργάζεται στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως υπεύθυνος εφαρμογών του Αμπελώνα – Οινοποιείου και του Ελαιώνα. Παράλληλα, διδάσκει Αμπελουργία, Οινοτεχνία και Ελαιοκομία στα προγράμματα πρακτικής άσκησης των Σύγχρονων Γεωργικών Πρακτικών του Perrotis College και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.   
 
Γρηγόρης Δατσιάδης
Ο Γρηγόρης  Δατσιάδης  είναι γεωπόνος και ένθερμος υποστηρικτής των αρχών και αξιών του:  S. Albert Howard (1873 – 1947, γεωπόνου, ιδρυτή του κινήματος – φιλοσοφίας της οργανικής γεωργίας, βιβλιογραφία του: «Γεωργική διαθήκη» 1931, «Έδαφος και υγεία» 1945, κ.α.). Έχει βαθιά πίστη και γνώση για τη θεμελιώδη σημασία του γεωργικού επαγγέλματος, όταν αυτό ασκείται στηρίζοντας την υγεία και γονιμότητα των εδαφών, την βιοποικιλότητα και την αμειψισπορά. Παράλληλα είναι γνώστης πολλών τεχνικών γεωργικών θεμάτων, με αντικειμενική αντίληψη στην οικονομική διαχείριση ενός μικρού η μεγάλου αγροκτήματος και πραγματική αίσθηση για τις σημερινές αντίξοες συνθήκες, προσπαθεί για μια υγιή και πετυχημένη γεωργική επιχειρηματικότητα. Έχει 16ετή περίπου επαγγελματική δραστηριότητα ως γεωπόνος, εκ των οποίων 12 έτη στη βιολογική – οικολογική γεωργία (σε φορείς ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, σε συνεταιρισμούς βιοκαλλιεργητών, στην εκπαίδευση άσκησης οικολογικής γεωργίας κ.α.). Ακόμη εργάστηκε και απέκτησε γνώση και επαγγελματική εμπειρία σε τεχνικά αλλά και γεωργικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, κηπουρός, κλαδευτής κ.α.).
 
Ιωάννης Μυλωνάς
Ο Δρ. Ιωάννης Μυλωνάς είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) της κατεύθυνσης Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, Αγροκομίας και Ζιζανιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) και πτυχίου γεωπόνου (BSc) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με 8ετή εμπειρία στη συμβουλευτική καλλιεργειών για ολοκληρωμένη φυτοπροστασία σε δενδρώδεις και ετήσιες καλλιέργειες. Έχει εργασθεί ως μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) και έχει 7ετή διδακτική εμπειρία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 8 ερευνητικά Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα με ευρύτερα αντικείμενο τη φυτική παραγωγή, τη βελτίωση φυτών, το πολλαπλασιαστικό υλικό, και την αντοχή των φυτών σε καταπονήσεις κ.ά. Έχει 10 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και πάνω από 70 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Τέλος, έχει περισσότερα από 20 έτη αγροτική εμπειρία σε ετήσιες, πολυετείς και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
 
Αθανάσιος Γκέρτσης
Ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης  είναι κάτοχος  B.Sc.  & M.Sc. από το Mississippi State University και διδακτορικού (Ph.D.) από το Texas Tech University των Η.Π.Α. Κατέχει Πτυχία Τεχνολογίας Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης και ΑΣΠΑΙΤΕ (πιστοποιημένος εκπαιδευτής) και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα (Post-Doctoral) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι Καθηγητής και Επικεφαλής του Τμήματος «Διαχείριση Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων» του Perrotis College, όπου διδάσκει  διάφορα γεωπονικά μαθήματα. Επιπλέον συμμετέχει και συντονίζει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο χρηματοδοτούμενες έρευνες, καθώς και ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, και δημοσιεύει τα πορίσματα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Οι πρόσφατοι  τομείς των ερευνητικών του ενδιαφερόντων αφορούν τα καινοτόμα και αειφορικά συστήματα διαχείρισης παραγωγής φυτών, με έμφαση σε βιώσιμα συστήματα  και την περιβαλλοντική διαχείριση μέσω χαμηλών εισροών στην αειφόρο γεωργία (LISA- Low Input Sustainable Agriculture) και με χρήση τεχνολογίας αιχμής, στα πλαίσια της Γεωργίας Ακριβείας (Precision Agriculture). Επίσης, είναι Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς Krinosτου Perrotis College.
 
Στέφανος Διαμαντής
Ο Στέφανος Διαμαντής σπούδασε Δασολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Δασική Παθολογία-Μυκητολογία στο Πανεπιστήμιο Aberdeenτης Μεγάλης Βρετανίας από όπου του απενεμήθη διδακτορικό δίπλωμα το 1977. Κατά την περίοδο 1986-1988 πραγματοποίησε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας. Εργάσθηκε στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών από το 1981 έως το 2013 όπου προήγαγε τη Δασική Παθολογία και τη Μυκητολογία στη χώρα μας.  Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 180 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και έχει συγγράψει 2 βιβλία για τα μανιτάρια της Ελλάδας.  Μακροχρόνιος στόχος του είναι η καταγραφή και προστασία των αυτοφυών μυκήτων της χώρας μας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μυκητολογικής Ένωσης (EuropeanMycologicalAssociation) επί 8ετία (2003-2011) ενώ συμμετέχει (2011- ) στο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Εταιρείας για την Προστασία των Μυκήτων (InternationalSocietyforthe  ConservationofFungi). Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Αρχής CITES,  μέλος της Επιτροπής  ΦΥΣΗ 2000  του ΥΠΕΚΑ και μέλος επιτροπής εργασίας υπό την αιγίδα του ΟΠΕΓΕΠ για τη θεσμοθέτηση της Πιστοποίησης των εδώδιμων αυτοφυών μανιταριών της Ελλάδας. Ασχολείται και προωθεί τη βιομηχανική καλλιέργεια μανιταριών ενώ ενεργεί και ως τεχνικός σύμβουλος επιχειρήσεων καλλιέργειας μανιταριών. Εισήγαγε την καλλιέργεια της τρούφας στην Ελλάδα από το 1995.
 
Ελισσάβετ Νίνου
ΗΔρ. Ελισσάβετ Νίνου είναι γεωπόνος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) και διδακτορικού τίτλου σπουδών (PhD) της κατεύθυνσης Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, Αγροκομίας και Ζιζανιολογίας του ίδιου πανεπιστημίου. Παρέχει υπηρεσίες γεωπονικής έρευνας και έχει πάνω από 5 ετή εμπειρία στη συμβουλευτική καλλιεργειών αγροτών, για την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία (πολυετείς και ετήσιες καλλιέργειες). Έχει εργασθεί ως μεταδιδάκτορας-ερευνητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) με αντικείμενο τη βελτίωση ως μέθοδος αντιμετώπισης ασθενειών, κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας, και έχει 8ετή διδακτική εμπειρία στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε 3 ερευνητικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ και 3 ερευνητικά προγράμματα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. με ευρύτερο αντικείμενο τη βελτίωση και την αξιοποίηση των φυτικών γενετικών πόρων, καθώς και σε 2 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη δια βίου μάθηση. Έχει 7 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με αντικείμενο την αξιοποίηση εισροών και τις άριστες καλλιεργητικές πρακτικές και πάνω από 50 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ενός κεφαλαίου βιβλίου για τη βελτίωση και την καλλιέργεια του κριθαριού σε συνθήκες βιολογικής γεωργίας (Nova Publisher, New York).
 
Αβραάμ Μαυρίδης
Ο Δρ. Αβραάμ Π. Μαυρίδης είναι ειδικός σε θέματα Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και Αγροτοπεριβαλλοντικής Διαχείρισης. Έχει διδακτορικό στα GIS από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Μεταπτυχιακό Γεωπληροφορικής (GIS-Τηλεπισκόπηση-Φωτογραμμετρία) από το τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., και πτυχίο Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Α.Π.Θ.. Ακόμα, είναι Επίκουρος Καθηγητής GIS στα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Εξωτερικός Συνεργάτης του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής & PerrotisCollegeκαι Ερευνητικός Συνεργάτης του Εργ. Γεωδαισίας & Γεωματικής, του Τμ. Πολ. Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Επίσης, είναι μέλος της Ομάδας Ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Θέματα Βιολογικής Γεωργίας και μέλος της Ομάδας Ειδικών Συμβούλων των HORIZON2020, EIP-AGRI, INSPIRE (Eur.Com), του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής (DLR-Deutschen Zentrum für Luft- und Raumfahrt) και του ICRE8 (Διεθνές Κέντρο Έρευνας στο Περιβάλλον και την Οικονομία).Έχει εργαστεί σε πολλές θέσεις, όπως στο Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων (Managing Director), στο ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (Ερευνητής), στην ΜΚΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ (Αναλυτής GIS), στον Δ. Νεάπολης Θεσσαλονίκης (Αναλυτής GIS) και στο ΕΚΔΔΑ (Εκπαιδευτής Δημοσίων Υπαλλήλων). Έχει πάνω από 6.000 ώρες εκπαίδευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και έχει αξιολογήσει 77 διεθνή ερευνητικά προγράμματα σε διάφορες προσκλήσεις (Fp6, Fp7, Horizon-2020, ERANETMED, κ.ά.). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 25 ερευνητικές εργασίες, 6 βιβλία, 3 posters και 6 εκπαιδευτικές σημειώσεις.
 
Ευστάθιος Γιαννακάκης
Ο Ευστάθιος Γιαννακάκης, είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής και από το 1992 είναι Προϊστάμενος του Εκπαιδευτικού Πτηνοτροφείου και Παρασκευαστηρίου Ζωοτροφών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Από το 1982 εργάζεται και ως εκπαιδευτικός στο Δευτεροβάθμιο Πρόγραμμα.
 
Σάκης Παπάζογλου
Ο Σάκης Παπάζογλου, είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής και εργάζεται στο Πτηνοτροφείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
 
Βασίλειος Λιόλιος
Ο Βασίλειος Λιόλιος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας «NatureLinks» (2004) με εμπειρία στη συντήρηση και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων σε διαφορετικά κλίματα (Χαλκιδική, Καστοριά, Αθήνα, Κοζάνη) και μικροκλίματα με έμφαση στη χρήση ελληνικών αυτοφυών φυτών. Οι σπουδές του σχετίζονται με την παραγωγή λαχανικών και ανθοκομικών ειδών σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και με τη χρήση υδροπονικών συστημάτων (ΒSc, MScHorticultureCropProduction).
 
Ευάγγελος Βέργος
Ο Δρ. Ευάγγελος Βέργος είναι Γεωπόνος-Ζωοτέχνης με ειδίκευση στην αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση αγροτικών ζώων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΑΜ ΕΚΕΠΙΣ: ΕΒ 05184), συντονιστής της ειδικότητας Διαχείρισης Κτηνοτροφικών Επιχειρήσεων στο Perrotis College και Διευθυντής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Σχολής.
 
Ευδοκία Κρυσταλλίδου
Η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου είναι Γεωπόνος – Ζωοτέχνης.  Έλαβε το διδακτορικό της στη διατροφή των ζώων και  μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MSc στην επιστήμη των ζώων γαλακτοπαραγωγής από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απονομή υποτροφίας από το ΙΚΥ (Ίδρυμα  Κρατικών Υποτροφιών). Είναι κάτοχος διπλώματος του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Εργάστηκε ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας και ως σύμβουλος στις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διατροφή των αγροτικών ζώων και τις επιπτώσεις της στην ποιότητα των ζωικών προϊόντων και την ανθρώπινη υγεία. Διδάσκει στο Perrotis College και στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
 
Μαρία Εμμανουηλίδου
Η Μαρία Εμμανουηλίδου είναι Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αγροτική Οικονομία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξειδίκευση στον κλάδο του τουρισμού στην ύπαιθρο. Είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα σπουδών Β.Sc. «Διαχείριση Εναλλακτικού Τουρισμού (Alternative Tourism Management)» του PerrotisCollege, όπου και διδάσκει ενώ έχει εργαστεί για 15 έτη ως στέλεχος της Ομάδας Τοπικής Δράσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης επενδύσεων LEADER στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επίσης, διδάσκει στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Νομού Θεσσαλονίκης, σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην αξιολόγηση προτάσεων στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (π.χ. Αναπτυξιακός Νόμος, Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, κ.α.).  
 
Άρης Σαουλίδης
Ο Άρης Σαουλίδης είναι Οικονομολόγος με ΜΒΑ in Finance και Ms in Decision Sciences. Έχει εμπειρία στη θέση του Διευθυντή Παραγωγής και έχει υπάρξει Διευθύνων Σύμβουλος ελληνικής επιχείρησης. Η εργασιακή του εμπειρία εμπλουτίστηκε με τις θέσεις του Οικονομικού Αναλυτή και Συμβούλου Επιχειρήσεων σε εταιρείες των ΗΠΑ.
 
Χριστίνα Lansdale Willis
Η Χριστίνα Lansdale Willis κατοικεί στη Λακκιά Θεσσαλονίκης. Ήρθε σε επαφή με την Κεραμική μαθητεύοντας σε παραδοσιακούς κεραμιστές στη Σίφνο. Τελείωσε τις σπουδές της στο University of California, Santa Cruz (Πτυχίο Καλών Τεχνών με ειδικότητα στην Κεραμική). Η δουλειά της είναι εμπνευσμένη από την αρχαιότητα και τη Βυζαντινή εποχή στην Ελλάδα. Το 1981 ξεκίνησε το Τμήμα Κεραμικής στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Διδάσκει επίσης κεραμική σε ενηλίκους στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αναγέννηση».
 
Μαρία-Ιωάννα Χριστοφορίδου
Η Μαρία Ιωάννα Χριστοφορίδου ασκεί την τέχνη της φωτογραφίας 12 χρόνια, με μεγάλη εμπειρία στον ευρύτερο κλάδο της φωτογραφίας. Διδάσκει τεχνικές φωτογραφίας σε ερασιτέχνες φωτογράφους, επιχειρηματίες και παραγωγούς που χρειάζονται γνώσεις για συνεχόμενο εφοδιασμό των ιστοσελίδων τους με φωτογραφικό υλικό με σκοπό τη διαφήμιση των προϊόντων και των εταιριών τους με απλά και προσιτά μέσα.
 
 
 
Νικολία Αργενά
Η Αργενά Νικολία είναι απόφοιτη του τμήματος Γεωπονίας της σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές με υποτροφία, στο εργαστήριο Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του Α.Π.Θ., ενώ είναι υποψήφια διδάκτορας στην επιστήμη Οπωροκηπευτικών με ειδίκευση στη Μελισσοκομία. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Μελισσοκομίας –Σηροτροφίας του Α.Π.Θ. από το 2013 ενώ έχει στο ενεργητικό της μία δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό και έχει συμμετάσχει σε τρία εγχώρια επιστημονικά συνέδρια. Ως επιστημονικός συνεργάτης έχει πάρει μέρος σε τρία πρόγραμματα με κύριο ερευνητικό αντικείμενο τη μελισσοκομική χλωρίδα, τη διατροφή της μέλισσας, τη  μελισσοπαλυνολογία, τις αναλύσεις προϊόντων κυψέλης και τις εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων. Παράλληλα, είναι εκπαιδεύτρια σε προγράμματα κατάρτισης μελισσοκόμων επί τέσσερα συναπτά έτη.
 
Βίκυ Βοσκάκη
Η Βίκυ Βοσκάκη είναι απόφοιτος της σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος MBA του ALBA Graduate BusinessSchool.  Τα τελευταία 6 χρόνια στράφηκε σε αυτό που πάντα αγαπούσε, κι έτσι σε μια άτυπη «οικοτεχνία» καθημερινά εφαρμόζει τις παραδοσιακές τεχνικές συντήρησης τροφίμων για να φτιάξει μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ, ζυμαρικά και πολλά άλλα.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Επεξεργασίας, Συντήρησης και Ασφάλειας Τροφίμων.  Διδάσκει το «Μεσογειακό Κελάρι» στα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με στόχο να ενώσει τις γνώσεις που μας προσφέρει ο τομέας της τεχνολογίας τροφίμων με τις παραδοσιακές τεχνικές και συνταγές. 
 
Χριστίνα Σεχίδου
Η Χριστίνα Σεχίδου είναι πτυχιούχος βοτανολόγος -βοτανοθεραπεύτρια και η αγάπη της για τα βότανα την οδήγησε το 2013 στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή όπου παρακολούθησε τα αντίστοιχα σεμινάρια "Φτιάχνω φυσικά καλλυντικά Ι-ΙΙ". Το 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το αντίστοιχο σεμινάριο παρασκευής καλλυντικών σκευασμάτων της φαρμακευτικής σχολής του ΑΠΘ και το 2021 συμπλήρωσε την εκπαίδευσή της στην αρωματοθεραπεία ολοκληρώνοντας το αντίστοιχο σεμινάριο του ΕΚΠΑ.
 
Μαρίνα Παναγιωτίδου 
Η Μαρίνα Παναγιωτίδου είναι γεωπόνος απόφοιτος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Αρχιτεκτονική Τοπίου από το University of Sheffield, της Αγγλίας. Ειδικεύεται στην εκτέλεση μελετών αρχιτεκτονικής τοπίου που σχετίζονται με τα ελληνικά αυτοφυή φυτά, την αξιολόγηση των ειδών και την επιλογή τους ως προς τη διατήρηση και την αξιοποίηση τους σε ειδικά διαμορφωμένα περιβάλλοντα διαφόρων οικοτύπων-ενοτήτων βλάστησης (σχολικοί κήποι, επισκέψιμα αγροκτήματα, ξενοδοχειακές μονάδες, βοτανικοί κήποι). Διαθέτει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία  στη διδασκαλία ενηλίκων στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Γεώργιος Τζίρος

Ο Γιώργος Τζίρος είναι πτυχιούχος του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση φυτοπροστασίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στη φυτοπαθολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών Ευρωπαϊκών και Εθνικών προγραμμάτων με αντικείμενο τη φυτοπαθολογία και κυρίως τη βιολογική καταπολέμηση μυκητολογικών ασθενειών. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει διατελέσει κριτής σε επιστημονικά περιοδικά.

Γεώργιος Παντελίδης
Ο Γεώργιος Παντελίδης είναι πτυχιούχος Γεωπόνος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και εκπόνησε τη μεταπτυχιακή και τη διδακτορική διατριβή του επίσης στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. Από τον Ιανουάριο του 2018 εργάζεται ως δόκιμος ερευνητής γεωπόνος στον ΕΛΓΟ 'ΔΗΜΗΤΡΑ' στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας. Από το 2005 έως και το 2013 εργάστηκε ως Εργαστηριακός συνεργάτης στη Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ΣΤΕΓ, ΑΤΕΙ Λάρισας και το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, ΣΤΕΓ, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης διδάσκοντας τα μαθήματα: Φυλλοβόλα Οπωροφόρα Δέντρα, Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού Υλικού, Γενική Λαχανοκομία και Μετασυλλεκτική Φυσιολογία & Μεταχείριση Οπωροκηπευτικών. Έχει συμμετάσχει σε 10 Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα.  Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά σε θέματα αξιολόγησης ποικιλιών, μελέτης της επίδρασης καλλιεργητικών πρακτικών στην απόδοση και ποιότητα της παραγωγής και μετασυλλεκτικής φυλλοβόλων οπωροφόρων δένδρων.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Φόρμα Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος για τα
σεμινάρια ενηλίκων