ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Συμμετοχή του έργου TERMINET στον «ΑΓΡΟΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ»
07. 12. 2023
Η εφημερίδα των αγορών και της οικονομίας της υπαίθρου Agrenda, διοργάνωσε για 13η συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς». Μια ιδέα που εμπνεύστηκε η ομάδα της Agrenda, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008 και έχει εξελιχθεί σήμερα στον πλέον αναγνωρισμένο και καταξιωμένο θεσμό του κλάδου. 
 
Τα Βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς» πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στην Ξάνθη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υλοποιήθηκαν διάφορα panels με κεντρικό θέμα «Ασυμμετρίες του χθες, ψηφιακός μετασχηματισμός και νέα μοντέλα συνεργασίας στην αγροτική παραγωγή», στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες του Αγροδιατροφικού Κλάδου.
 
Η Δρ. Βίκυ Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια του Innovation and Impact HUB της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, συμμετείχε στο panel ανοιχτής συζήτησης  με θέμα «Ζώνη Γάλακτος και Επενδύσεις στην Κτηνοτροφία». Μέσω της εισήγησης της, παρουσίασε την παρούσα κατάσταση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον Αγροδιατροφικό Κλάδο, τις επιλογές καινοτομίας και τα οφέλη των παραγωγών μέσω της Ευφυούς Γεωργίας. 
 
Θίγοντας το θέμα ψηφιακός μετασχηματισμός είχε την ευκαιρία να παρουσίασει το έργο HORIZON TERMINET και συγκεκριμένα το UC1 "User-centric devices in Smart Farming". Το όραμα του TERMINET είναι να παρέχει μια νέα αρχιτεκτονική αναφοράς επόμενης γενιάς που βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής όπως SDN, υπολογιστές αιχμής πολλαπλής πρόσβασης και εικονικοποίηση δεδομένων για την επόμενη γενιά IoT, ενώ εισάγει νέες, έξυπνες συσκευές IoT για χαμηλή καθυστέρηση, στην αγορά προσανατολισμένες σε διάφορα use cases.
 
Στο ίδιο panel ανοιχτής συζήτησης συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξέφρασε συναισθήματα θαυμασμού για την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, η οποία χαρακτηρίζεται από τη γνώση, τη κουλτούρα και την παιδεία καλύπτοντας κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τον εκπαιδευτικό αγρόκτημα, την τυποποίηση και τη προώθηση προϊόντων. Στη σχολή οι γνώσεις στον Πρωτογενή Τομέα μεταλαμπαδεύονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.  
 
Αριθμός έργου: 957406
Διάρκεια: 39 μήνες
 
Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "HORIZON 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Νο 957406 (TEMRINET).
 
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζουν μόνο την άποψη των συγγραφέων. Η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση αυτών των πληροφοριών.
 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!