ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά
09. 11. 2018


Οι προοπτικές αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΚΕ.Δ.Ε.Α. - ΑΠΘ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου) και ξεκινούν στις 09:30.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από το Γραφείο Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όσο και από πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το Ιόνιο, θα αναφερθούν διεξοδικά στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησής τους, τις νέες τάσεις στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων, αλλά και την αξιοποίηση των αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία. Επίσης, θα τοποθετηθούν και στελέχη τριών επιχειρήσεων, οι εισηγήσεις των οποίων θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων, τα εκχυλίσματα και τις υπερτροφές και την αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!