ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Έγκριση έργου ΜΕΤΡΟ 16 «PRO-LAMB»
03. 05. 2023

Το έργο Pro-Lamb με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00697 και τίτλο επιχειρησιακού σχεδίου “Ενίσχυση του κλάδου της προβατοτροφίας μέσα από την παραγωγή και προώθηση του βαρύτερου σφάγιου” εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2 των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020. Το έργο είναι διάρκειας 36 μηνών.

Στόχοι του Pro-Lamb είναι:

  • Η αύξηση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων με την είσοδο τους σε νέες αγορές
  • Η μείωση των εισαγωγών «βαρέων» σφάγιων, αξιοποιώντας συστήματα αξιολόγησης σφάγιων, συγκριτικής αξιολόγησης ελληνικών και ξένων φυλών, τυποποιημένης παραγωγής, κοπών αιγοπρόβειου κρέατος και ιχνηλασιμότητας.

Το έργο υλοποιείται από το συντονιστή του έργου Innovation and Impact HUB της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με Βιομηχανικό Σφαγείο Ημαθίας, Ομάδα Επαγγελματιών του Διατροφικού Τομέα, Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, Φάρμες Κεντρικής Μακεδονίας, GreenProjects, Κρεοπωλείο Διαμέλας, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Agromet, ΕΛΓΟ Δήμητρα και Proud Farm.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!