ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Έγκριση έργου HORIZON EUROPE ECHO
05. 06. 2023
Το «ECHO - Engaging Citizens in land Science: the road to Healthier Soils» είναι μια Δράση Έρευνας και Καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon Europe, θέμα HORIZON-MISS-2022-SOIL-01-09. Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2023 και θα διαρκέσει 4 χρόνια.
 
Το έργο βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές: τη συμμετοχή των πολιτών, την ενδυνάμωσή τους με γνώσεις και ενεργό ρόλο στη συλλογή δεδομένων και τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για θέματα εδάφους.
 
Η κοινοπραξία ECHO αποτελείται από 16 εταίρους:
 
  • 10 κορυφαία πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα (Free University of Bolzano-Bozen, University of Hohenheim, FCIENCIAS.ID και University of Lisboa, University of Bologna, The James Hutton Institute, University of Eastern Finland, American Farm School, University Stefan Cel Mare Suceava, Πανεπιστήμιο της Εξτρεμαδούρα),
  • 4 ΜΜΕ (Solutopus, Plantpress, Quanta Labs, Ambienta),
  • και 2 ιδρύματα (Ibercivis, Resoil).
Οι συμμετέχοντες από μικρές εταιρείες και ιδρύματα, ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, συμπληρώνουν τους ειδικούς του εδάφους και των κοινωνικών επιστημών των ακαδημαϊκών εταίρων και είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του έργου ECHO. Το έργο ECHO θα παράγει νέα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας των εδαφών της ΕΕ, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα χαρτογράφηση και παρακολούθηση του εδάφους στα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του EU Soil Observatory (EUSO). Το έργο θα αναπτύξει και θα υλοποιήσει 28 εξατομικευμένες επιστημονικές πρωτοβουλίες πολιτών στα κράτη μέλη της ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές χρήσεις της γης, διαφόρων τύπων εδάφους και βιογεωγραφικές περιοχές, καθώς και τις ανάγκες των ενδιαφερομένων.
 
Πιστεύουμε ότι το έργο ECHO θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του εδάφους και τη συμμετοχή των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την προστασία και τη διατήρηση του εδάφους μας για τις μελλοντικές γενιές. Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το έδαφος μας παραμένει υγιές και παραγωγικό και ότι θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα πολλά οφέλη που παρέχει.
 
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
https://echosoil.eu/
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!