Το έργο Mountain Meat με κωδικό έργου Μ16ΣΥΝ2-00068 και τίτλο επιχειρησιακού σχεδίου “Διαχείριση ορεινών βοσκοτόπων για την αξιοποίηση της πλούσιας χλωρίδας των νομών Δράμας και Ξάνθης και την παραγωγή προϊόντων κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας” εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2 των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020. Το έργο είναι διάρκειας 24 μηνών.
Στόχοι του Mountain Meat είναι:
Το έργο υλοποιείται από τοσυντονιστή του έργου Innovation and Impact HUB της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με Agromet, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ENA Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης και με του κτηνοτρόφους Συμεών Ζευκίδης, Όλγα Κεϋβανίδου, Ελευθέριος Τσορμπατζίδης και Νικόλαος Τσορμπατζίδης.