ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Eργο: Δίκτυο φορέων για τη ζωή στη θάλασσα ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ - GREENWATERS
01. 09. 2021

Στο πλαίσιο του προγράμματος “ActiveCitizensFund” 2014-2021 ξεκινά η υλοποίηση του έργου «ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ – GREENWATERS» με στόχο τη δημιουργία Δικτύου οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της θάλασσας στους τομείς προστασίας περιβάλλοντος, αλιείας, ασφάλειας, ιστορίας και πολιτισμού. Το έργο “GREENWATERSΔίκτυο οργανώσεων για τη ζωή στη θάλασσα” είναι διάρκειας 24 μηνών.

Το Δίκτυο ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ στοχεύει να καλλιεργήσει μια ισόρροπη και αειφόρα σχέση της ανθρωπογενούς δραστηριότητας με το θαλάσσιο περιβάλλον. Αυτή η συμβίωση μέσα και δίπλα στη θάλασσα πρέπει να γίνει με τρόπο που:

  • Να προστατεύονται τα οικοσυστήματα και να προβάλλεται η σημασία τους
  • Να αναδεικνύεται η θάλασσα ως στοιχείο πολιτισμού και δημιουργικότητας
  • Να καλλιεργηθεί θαλασσινή κουλτούρα στη καθημερινή επαφή του ανθρώπου με το νερό.

Στο πλαίσιο του έργου θα οργανωθούν εργαστήρια περιβαλλοντικών δράσεων, δράσης γνωριμίας με τα οικοσυστήματα του Θερμαϊκού, ασκήσεις σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα.

Το έργο ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ – GREENWATERSυλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και εταίρους την «iSea» ΑΜΚΕ για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων» και την «ETHELON» MKOπου προωθεί την έννοια του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία και φορέα υλοποίησης την ΑΓΣ.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με Νίκο Κυριακίδη 2310492851  6940860261   nkyria@afs.edu.gr

Eργο: Δίκτυο φορέων για τη ζωή στη θάλασσα ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ - GREENWATERS
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!