ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Συμμετοχή στο AgriBusiness Forum 2020
14. 10. 2020

Για τα ψηφιακά δεδομένα στις αλυσίδες εφοδιασμού και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξελιχθούν σε καταλύτη κερδοφορίας για τις ομάδες παραγωγών, μίλησε στις εργασίες του AgriBusiness Forum, ο διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της ΑΓΣ, Δρ.Φίλιππος Παπαδόπουλος.

Παρουσίασε την εισήγησή του στη συνεδρία που είχε ως τίτλο: «Κυκλική Οικονομία, Internet of Food, Ενέργεια, Δίκτυα Λιανικής» και στην οποία συντονίστρια ήταν η υποδιευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων Δρ.Ευδοκία Κρυσταλλίδου.

«Δεν πρέπει να προσβλέπουμε στην τεχνολογία σαν λύση από μόνη της. Η τεχνολογία προσφέρει λύσεις, δεν είναι η λύση. Δεν φτάνει να εστιάζουμε σε τεχνολογικές λύσεις σε κάθε κρίκο της αλυσίδας χωριστά. Πρέπει να δούμε την τεχνολογία σαν τον συνδετικό ιστό ανάμεσα στους κρίκους», ανέφερε ο Δρ.Παπαδόπουλος και ανέπτυξε την προσέγγιση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο συγκεκριμένο θέμα η οποία είναι:

  • καθημερινή συμβουλευτική + δίκτυο ΙοΤ LoRa + δράσεις καινοτομίας = κοινότητα πράξης
  • σύνδεση με τα μεγάλα σημεία διάθεσης και τον καταναλωτή
  • στοχευμένη ψηφιακή καινοτομία
  • σύνδεση ψηφιακής τεχνολογίας με Αγροοικολογία
  • θεσμοθέτηση της συνεργασίας μέσα από clusters Internet of Food Alliance

Το AgriBusiness Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα, είναι η ετήσια συνάντηση των ηγετών της αγροτικής βιομηχανίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία στην παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση αγροτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Διασυνδέει έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση, νεοφυείς και μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό την προώθηση συνεργασιών, διατομεακής ενημέρωσης και προβολής διεθνών προτύπων για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Οι συνεδρίες του εστιάζουν στην καινοτομία και στις έξυπνες καλλιέργειες, στην ψηφιοποίηση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας, στην ασφάλεια των τροφίμων, στις μεσομακροπρόθεσμες πολιτικές και στην πιστοποίηση.

Το AgriBusiness Forum τελεί στην ιδιοκτησία και κυριότητα του μη κερδοσκοπικού φορέα Geo Routes Cultural Institute, υποστηρίζεται από το Balkans & Black Sea Cooperation Forum και συνεργάζεται με διεθνείς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς & οργανισμούς για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!