Ένα νέο και πολλά υποσχόμενο αγροτικό-επιχειρηματικό concept επεξεργάζεται εδώ και λίγους μήνες η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το οποίο αφορά τη μεταποίηση λαχανικών β’ διαλογής, τη θερμική επεξεργασία τους και την προώθησή τους στον τελικό καταναλωτή με τη μορφή των αποξηραμένων λαχανικών. Είναι μια προσπάθεια δημιουργίας εύκολων, πρωτότυπων και εύγευστων χρωματιστών τσιπς λαχανικών, που θα διατηρούν όλες τις θρεπτικές αξίες τους και παράλληλα θα αποτελούν μια υγιεινή και γρήγορη τροφή.
Τα λαχανικά προέρχονται από κρητικούς παραγωγούς που έχουν πολλά προϊόντα β΄ διαλογής και τους οποίους η ΑΓΣ έχει αναλάβει να βοηθήσει, μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη, έτσι ώστε τα προϊόντα τους να μην οδηγούνται στις χωματερές.
Διαβάστε εδώ το ολοκληρωμένο αφιέρωμα της εφημερίδας ύπαιθρος για το Project αυτό.