ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Δημήτρης Ψαθάς: Αναβίωσε μια παραδοσιακή συνταγή επεξεργασίας και διατήρησης ελιών
24. 02. 2019
Μια ξεχασμένη παραδοσιακή συνταγή επεξεργασίας και διατήρησης των ελιών έμελλε να ζωντανέψει ξανά από τον ελαιοπαραγωγό Δημήτρη Ψαθά, εκπαιδευομένου μας στο πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά" από τον Δήμο Τρίγκλιας της Κοινότητας Τενέδου Χαλκιδικής.

Ο 28χρονος παραγωγός ξεκίνησε το 2012 την καλλιέργεια 35 στρεμμάτων πράσινων ελιών Χαλκιδικής, με στόχο να επεκτείνει το επιχειρηματικό του πλάνο στην τυποποίηση και εμπορία των προϊόντων του, ιδρύοντας την KLEA, το όνομα της οποίας εκπροσωπεί το ελαιόλαδό του. Ο Δημήτρης διακρίθηκε για την πρακτική της φυσικής επεξεργασίας και διατήρησης ελιών, δίνοντας την ευκαιρία στην KLEA να κερδίσει το βραβείο της καλύτερης νεοφυούς επιχείρησης στο ετήσιο Orange Grove Agri-Food Entrepreneurship Masterclass. Επίσης, η άποψή του ότι ένας αγρότης σήμερα πρέπει να έχει και επιχειρηματικό πνεύμα τον οδήγησε στον επιταχυντή γνώσης Agrient, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, αλλά και στο πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα γενιά. «Ξεκίνησα την καλλιέργεια ελιάς το 2012, αφού τελείωσα τις σπουδές μου στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2015 πέρασα και στη μεταποίηση με πολύ μικρά βήματα, καθώς κατάλαβα ότι δεν είναι βιώσιμο να δίνεις απλώς την παραγωγή σου στους εμπόρους. Οπότε, αντί να επενδύσω στην επέκταση της γης μου, αποφάσισα να επενδύσω στη μεταποίηση και στην εμπορία των προϊόντων μου», αναφέρει στην «ΥΧ» ο Δημήτρης.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο της Ypaithros.gr εδώ

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!