Στο Α’ Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» αναδείχθηκε μεταξύ άλλων η αυτόχθονη φυλή της Βραχυκερατικής Αγελάδας ως πολιτιστικός και γαστρονομικός πόρος καθώς και εργαλείο μάρκετινγκ για την περιοχή. Στο συνέδριο αυτό με τίτλο «Από τους γαστρονομικούς πειραματισμούς σε μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», οι συμμετέχοντες και το κοινό της Ξάνθης είχαν την μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πρότυπο γαστρονομικό ταξίδι με κύριο συστατικό το ιδιαίτερο σε γεύση και ποιότητα βόειο κρέας της φυλής αυτής, δοκιμάζοντάς το για πρώτη φορά.
Το ταξίδι αυτό συνεχίζεται με επόμενη στάση την Θεσσαλονίκη. Στο Κεφτέ Bar, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία από την Παρασκευή 28.06 έως & την Κυριακή 07.07 να γευτούν μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο menuκαι 10 διαφορετικά πιάτα ημέρας το κρέας αυτό που υπόσχεται γαστρονομικές απολαύσεις.
Όσοι Θεσσαλονικείς και μη, αναζητούν νέες μοναδικές γεύσεις και ποιότητα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και οι εντυπώσεις τους ήταν πράγματι αυτό που περιμέναμε από ένα βόειο κρέας που προέρχεται από σωστή σίτιση, κοπή και προσεγμένη μαγειρική.