ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
3ο European Job & Mobility Roadshow
18. 12. 2018

Oλοκληρώθηκε και για φέτος το 3ο European  Job & Mobility Roadshow, η δράση που σκοπό έχει να γνωρίσουν οι νέοι τα προνόμια και τα προγράμματα που υπάρχουν για την κινητικότητα, σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας και  επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ΕΕ.

Η δράση αποτελεί τη συνεργασία επτά Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και συγκεκριμένα των Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας, Κομοτηνής, Ξάνθης, ΚΕΔΗΘ, Χαλκιδικής, Ηπείρου και Πάτρας και έλαβε χώρα σε 6 πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2018.

Για τη συγκεκριμένη δράση συνεργάστηκαν και συμμετείχαν: 

α) όλα τα σχετικά ευρωπαϊκά δίκτυα πληροφόρησης που διευκολύνουν την κινητικότητα, όπως το EURES και ΕURAXESS,

B)  οργανώσεις νέων και δίκτυα νέων, όπως ESN, EU Careers Ambassador

Γ) τα εθνικά σημεία επαφής για προγράμματα που διευκολύνουν την κινητικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. Erasmus+) όπως το ΙΚΥ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Το Europe Direct K. Mακεδονίας ήταν ο κύριος διοργανωτής της δράσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου στο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η υπεύθυνη του Κέντρου, κα Κατερίνα Ρουμελιώτη παρουσιάσε το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και συμμετείχε επίσης με παρουσιάσεις στις δράσεις της Χαλκιδικής και των Ιωαννίνων στις 5 και 7 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Η δράση υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δεξιοτήτων που συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το CEDEFOP. Το CEDEFOP υποστηρίζει κάθε χρόνο τη δράση αυτή με έντυπο υλικό και παρουσία των στελεχών του σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν. 

 Στη Θεσσαλονίκη το παρόν δήλωσε το νέο Career Office του Κολλεγίου Perrotis.
 

3ο European  Job & Mobility Roadshow
3ο European  Job & Mobility Roadshow
3ο European  Job & Mobility Roadshow
3ο European  Job & Mobility Roadshow
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!