ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Συμμετοχή του έργου TERMINET στο 1ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στη Λαμία
22. 01. 2024
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε το πρώτο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην πόλη της Λαμίας, με τίτλο "Ο πλούτος της Φθιωτικής γης σε πρώτο πλάνο για ένα βιώσιμο μέλλον". Η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια του Innovation and Impact HUB της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ήταν μία από τους κεντρικούς ομιλητές, παρουσιάζοντας το έργο TERMINET κατά τη διάρκεια του 4ου πάνελ.
 
Το 4ο πάνελ είχε τίτλο "«Από το χωράφι στο ράφι. Διαδικασίες και ενέργειες εξωστρέφειας που εγγυώνται την επιτυχία», και αποτελούσε έναν χώρο συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα. Η Δρ. Κρυσταλλίδου προσέφερε την εμπειρία και τη γνώση της στον τομέα της καινοτομίας και της αγροτικής ανάπτυξης.
 
Στην παρουσίασή της, η Δρ. Κρυσταλλίδου επικεντρώθηκε στο έργο TERMINET (nexT gEneRation sMart INterconnectEd ioT). Το TERMINET αποτελεί μια καινοτόμο και κατανεμημένη λύση τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί τεχνικές Federated Learning (FL). Αυτό το έργο αξιοποιεί ένα μεγάλο αριθμό συσκευών Internet of Things (IoT) και τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την παραγωγή σημαντικών αποτελεσμάτων.
 
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, και ειδικότερα το Innovation and Impact HUB, διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο πλαίσιο του Use Case 1 με θέμα "User-Centric Devices in Smart Farming" (Συσκευές εστίασης στον χρήστη στον έξυπνο αγροτικό χώρο). Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία επιδιώκει να συνδυάσει την τεχνολογία και την αγροτική δραστηριότητα για μια πιο αποδοτική και βιώσιμη γεωργία.
 
Η παρουσία της Δρ. Ευδοκίας Κρυσταλλίδου στο συνέδριο αναδεικνύει τη σημασία της σύνδεσης της επιστήμης και της καινοτομίας με τη γεωργική κοινότητα, ενισχύοντας τον διάλογο για ένα βιώσιμο και επιτυχημένο μέλλον στην αγροτική επιχειρηματικότητα.
 
Αριθμός έργου: 957406
Διάρκεια: 39 μήνες
 
Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "HORIZON 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Νο 957406 (TEMRINET).
 
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζουν μόνο την άποψη των συγγραφέων. Η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση αυτών των πληροφοριών.
 
 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!