ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Πρώτη συνάντηση με Κρητικούς παραγωγούς για το πρόγραμμα “Thought For Food”
25. 01. 2018

Ομάδα αγροτών, διαφόρων ηλικιών (28 μέχρι 48 ετών), από την περιοχή Μοιρών - Τυμπακίου Κρήτης, ασχολούνται με την καλλιέργεια λαχανικών σε μια έκταση συνολικά 800 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 50 είναι θερμοκήπια. Η καλλιέργεια των λαχανικών τους χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη σοβαρών ποσοτήτων προϊόντων β’ διαλογής, η εμπορική αξία των οποίων είτε είναι πολύ χαμηλή είτε δεν είναι εμπορεύσιμα με αποτέλεσμα αυτή η ποσότητα να απορρίπτεται σε χωματερές. Διαπιστώθηκε, λοιπόν, η ανάγκη να βρεθεί ένας καινοτόμος τρόπος εκμετάλλευσης αυτής της ποσότητας των προϊόντων και να βγει ένα νέο προϊόν που να έχει εμπορική αξία και να συμβάλλει στην αποφυγή σπατάλης και, κατά συνέπεια, στην αειφορία.

Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Προγραμμάτων μέσω του προγράμματος “Thought For Food” ανέπτυξε ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου προϊόντος – σνακ  για την καλύτερη αξιοποίηση των παραγόμενων λαχανικών καλλιεργειών αλλά και την ανάπτυξη νέου κλάδου μεταποίησης σε τοπικό επίπεδο.

Η πρώτη συνάντηση με την ομάδα αγροτών για την παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις των ΚΕΚ Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Επιστημονική Υπεύθυνη δράσης: Δρ. Μαρία Γουγουλή

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!