ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στα Supermarket Awards 2019
19. 06. 2019

Το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στα Supermarket Awards 2019. Η τελετή απονομής των βραβείων, θα γίνει Τρίτη 25 Ιουνίου, στο Anais Club( Χαλκίδος 1, Βαρυμπόμπη ,ΤΚ 136 71), στις 20:30.

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε το νέο καινοτόμο Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την Τρίτη 2 Απριλίου. Το Πρόγραμμα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας στη χώρα μας.

Μέσα από την εγκατάσταση 12 τηλεμετρικών διατάξεων τελευταίας τεχνολογίας σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας μας, οι παραγωγοί έχουν πρόσβαση σε ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, που απεικονίζονται μέσω χάρτη, με τη χρήση υπολογιστή και έξυπνων συσκευών. Με αυτόν τον τρόπο, λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις οι οποίες βασίζονται σε σημαντικές μετεωρολογικές και εδαφολογικές παραμέτρους.
Οι περιοχές που επιλέχθηκαν περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα με μεγάλη σημασία για την τοπική και την εθνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεμετρικές διατάξεις θα εγκατασταθούν σε: 
  • 4 αμπελώνες σε Καβάλα, Κιλκίς και Πελοπόννησο
  • 2 ελαιώνες σε Καλαμάτα και Χαλκιδική
  • 4 κτήματα παραγωγής ακτινιδίων στην Κεντρική Μακεδονία 
  • 2 εκτάσεις λειμώνων (βοσκοτόπων) στην Ελασσόνα και την Ξάνθη
Σε πρακτικό επίπεδο, το Πρόγραμμα αναμένεται να ωφελήσει περίπου 100 – 120 παραγωγούς, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά με την προσθήκη των έμμεσα ωφελούμενων μέσα από την ανάπτυξη πλατφόρμας με ανοιχτή πρόσβαση για όλους (open data).
 
Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, ειδικά σε ό,τι αφορά την Ευφυή Γεωργία στο ακτινίδιο και το επιτραπέζιο σταφύλι, εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή διαπεριφερειακή πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας S3, στην οποία συμμετέχουν 27 περιφέρειες από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα αποτελέσουν οδηγό για τη χάραξη Ευρωπαϊκής πολιτικής στον αγροτικό τομέα μετά το 2020, φέρνοντας την Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων και τους Έλληνες παραγωγούς σε προνομιακή θέση έναντι των Ευρωπαίων αγροτών, στον τομέα αυτό.
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!