ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Έγκριση έργου HORIZON EUROPE BBioNets
31. 07. 2023
Το "BBioNets - Creation and promotion of Forest and Agriculture Networks to boost Bio-Based Technologies adoption and Value Chain development" είναι μια "Καινοτόμος διακυβέρνηση, περιβαλλοντικές παρατηρήσεις και ψηφιακές λύσεις για την υποστήριξη της Πράσινης Συμφωνίας" που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon Europe, θέμα HORIZON-CL6-2023-GOVERNANCE-01-18. Το έργο θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023 και θα διαρκέσει 3 χρόνια.
 
Ως απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για πρωτοβουλίες βάσης και ανταλλαγή γνώσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων όπως η κλιματική ανθεκτικότητα και ο αυξημένος μετριασμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, υποστηρίζοντας παράλληλα μηδενικά απόβλητα και κυκλική οικονομία με επαναχρησιμοποίηση βιομάζας, το BBioNets θα αποτελέσει απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για πρωτοβουλίες βάσης και ανταλλαγή γνώσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, όπως η ανθεκτικότητα στο κλίμα και ο αυξημένος μετριασμός των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ υποστηρίζει τα μηδενικά απόβλητα και την κυκλική οικονομία με επαναχρησιμοποίηση βιομάζας, το BBioNets θα αποτελέσει ένα θεματικό δίκτυο που θα βασίζεται, θα προωθεί και θα προωθεί περαιτέρω το έργο που εκτελείται από Επιχειρησιακές Ομάδες EIP AGRI (OGs) όσον αφορά τη διαχείριση ή/και την επεξεργασία γεωργικής και δασικής βιομάζας με τεχνολογίες βιολογικής βάσης (BBTs).
 
Εφαρμόζοντας το μοντέλο της πενταπλής έλικας και μια προσέγγιση πολλαπλών παραγόντων τόσο εντός της ίδιας της κοινοπραξίας όσο και στις επί τόπου δραστηριότητες, η BBioNets θα δημιουργήσει 6 περιφερειακά Δασικά και Γεωργικά Δίκτυα - FANs (IE, ES, IT, GR, PL, CZ) που θα εξασφαλίσουν ισορροπία εκπροσώπηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών του ΑΚΗΣ. Οι FAN θα προσδιορίσουν τις τοπικές ανάγκες και, μέσω της συνδημιουργίας και κοινών δράσεων, θα δώσουν προτεραιότητα σε συγκεκριμένα BBT, θα επωφεληθούν και θα επικυρώσουν το γνωστικό υλικό που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία που βασίζεται σε προηγούμενα αποτελέσματα έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την OG και την ΕΕ. Θα βοηθήσουν την BBioNets να μοιραστεί τη γνώση BBT έτοιμη για πρακτική σε αγρότες και δασοκόμους, ενισχύοντας τον (επανα)προσδιορισμό των αλυσίδων αξίας, τονώνοντας τη διασταυρούμενη γονιμοποίηση πέρα από τα σύνορα και φέρνοντας την Ευρώπη στην πρώτη γραμμή της γεωργίας, της δασοκομίας και της βιοοικονομίας με οικονομικά βιώσιμες και βιώσιμων πρακτικών.
 
Τα στέρεα θεμέλια και η δύναμη της BBioNets βρίσκονται:
  1. στα ευρεία δίκτυα των εταίρων της που καλύπτουν τον κόσμο της γεωργίας, της δασοκομίας και της βιοοικονομίας
  2. μακροχρόνιες συνεργασίες με OG,
  3. εκτεταμένη γνώση τεχνολογιών και λύσεων που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα και
  4. μακρόχρονη εμπειρία στην ευαισθητοποίηση υπηρεσίες αύξησης, μεταφοράς γνώσης, δημιουργίας ικανοτήτων, δικτύωσης και δημιουργίας αλυσίδας αξίας.
 
Η κοινοπραξία BBioNets αποτελείται από 9 συμμετέχοντες:
 
  • MUNSTER TECHNOLOGICAL UNIVERSITY
  • TEAGASC - AGRICULTURE AND FOOD DEVELOPMENT AUTHORITY
  • CONSIGLIO PER LA RICERCA IN AGRICOLTURA E L'ANALISI DELL'ECONOMIA AGRARIA
  • INSTYTUT UPRAWY NAWOZENIA I GLEBOZNAWSTWA, PANSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY
  • FUNDACION CORPORACION TECNOLOGICA DE ANDALUCIA
  • AMERICAN FARM SCHOOL POST SECONDARY EDUCATIONAL AND TRAINING ASSOCIATION
  • TEPRO CONSULTORES AGRICOLAS SL
  • FOCUS STRATEGIC THINKING CONSULTANTS P.C.
  • BIOEAST HUB CR, Z. U.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!