ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Χρυσές διακρίσεις για το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας
06. 10. 2020

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με την ΑΒ  Βασιλόπουλος και το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το πρόγραμμα δηλαδή Ευφυούς Γεωργίας, που φέρνει τους Έλληνες αγρότες στον πυρήνα των εξελίξεων στον τομέα της γεωργίας πανευρωπαϊκά, απέσπασε για τρίτη κατά σειρά φορά το χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό Supermarket Awards2020 σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

Στο πλαίσιο του καινοτόμου αυτού προγράμματος έχουν εγκατασταθεί σε διαφορετικές περιοχές της χώρας 12 τηλεμετρικές διατάξεις παρακολούθησης αγρών που παρέχουν εργαλεία, τα οποία συμβάλουν ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους των παραγωγών. Οι διατάξεις αυτές συνδέονται με cloudώστε να αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με ποικίλες εδαφολογικές παραμέτρους.

Περισσότεροι από 100 παραγωγοί συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ χιλιάδες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, επωφελούνται έμμεσα μέσα από την ανάπτυξη πλατφόρμας με ανοιχτή πρόσβαση για όλους.

Το Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας επεκτείνεται και σε κτηνοτρόφους. Η διαχείριση των βοσκοτόπωνμπορούν να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους να μειώσουν το κόστος της διατροφής. Ο ψεκασμός ενεργοποιητή εδάφους με τη χρήση drones βοηθάει στη βελτίωση και ενίσχυση των βοσκοτόπων.

Η τεχνολογία Digitanimal με κολάρα IoT (Internet of Things) επιτρέπει εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και διαχείριση ζώων μέσω cloud. Το στίγμα και η ταυτότητα των ζώων αποτυπώνεται σε googleearthκαι είναι διαθέσιμο στον κτηνοτρόφο, αλλά και στους τελικούς καταναλωτές. 

Τέλος, το Πρόγραμμα συμπληρώνεται από υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης των παραγωγών με ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις από ομάδες φοιτητών του αγροδιατροφικού κλάδου στα σημεία εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά αναμένεται να δημιουργηθεί μια «κοινότητα πράξης», που θα ενώνει τους πρωτοπόρους αγρότες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως «πολλαπλασιαστές» του προγράμματος.

 

 

 

 

 

Χρυσές διακρίσεις για το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας
Χρυσές διακρίσεις για το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας
Χρυσές διακρίσεις για το πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!