ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Συμμετοχή του έργου TERMINET στο 3ο Dairy Conference
28. 01. 2024
Στις 26 Ιανουαρίου 2024, η Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια του Innovation and Impact HUB της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια στο τρίτο Dairy Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το θέμα του πανελ διαλόγου στο οποίο συμμετείχε η Δρ. Κρυσταλλίδου ήταν "Ψηφιακός μετασχηματισμός στην γαλακτοβιομηχανία και τη ζώνη γάλακτος". Η συμμετοχή της αντανακλά τη σπουδαιότητα που δίνει η επιστήμη και η καινοτομία στον γαλακτοκομικό τομέα.
 
Το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού αποτελεί ένα από τα κύρια ζητήματα όχι μόνο για τη γαλακτοβιομηχανία αλλά και για τη βιομηχανία τροφίμων γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Δρ. Κρυσταλλίδου παρουσίασε το HORIZON έργο TERMINET (nexT gEneRation sMart INterconnectEd ioT) ως ένα ενδεικτικό παράδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού στον αγροδιατροφικό κλάδο.
 
Το TERMINET αναπτύσσει μια καινοτόμο και κατανεμημένη λύση Τεχνητής Νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας τεχνικές Federated Learning (FL). Αυτό το έργο αξιοποιεί έναν μεγάλο αριθμό συσκευών Internet of Things (IoT) και τεράστιες ποσότητες δεδομένων για την παραγωγή σημαντικών αποτελεσμάτων. Η παρουσίαση αυτού του έργου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Innovation and Impact HUB να φέρει το ψηφιακό μετασχηματισμό στον Αγροδιατροφικό Κλάδο, καθώς είναι leaders του Use Case 1 με θέμα "User-Centric Devices in Smart Farming".
 
Η παρουσία της Δρ. Ευδοκίας Κρυσταλλίδου στο Dairy Conference αντιπροσώπευε μια σημαντική συνεισφορά στη συζήτηση για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας και της γεωργίας, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ της τεχνολογίας και της αγροτικής κοινότητας για μια πιο αποδοτική και βιώσιμη παραγωγή τροφίμων.
 
Αριθμός έργου: 957406
Διάρκεια: 39 μήνες
 
Το έργο αυτό έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας "HORIZON 2020" της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης Νο 957406 (TEMRINET).
 
Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο αντικατοπτρίζουν μόνο την άποψη των συγγραφέων. Η Ε.Ε. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε χρήση αυτών των πληροφοριών.
 
 
 
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!