ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   HUB   /   Blog
Blog
Βιώσιμη αιγοπροβατοτροφία: ένα νέο γνωστικό αντικείμενο για παιδιά
05. 10. 2020

Το ταξίδι γνώσης για παιδιά, με την… υπογραφή της φύσης που διοργάνωσε η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την συνεργασία της ΕΔΟΚ στο πλαίσιο του προγράμματος SignedbyNature ήταν κάτι πρωτότυπο και πρωτόγνωρο, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας αυτής.

Από τις 24/8 έως τις 4/9, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής , περίπου 200 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών από όλη τη Θεσσαλονίκη διδάχθηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, τις βασικές έννοιες του SignedbyNature για την αειφόρο ανάπτυξη και την βιώσιμη παραγωγή κρέατος.

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Εκτροφή αιγοπροβάτων, μια επιλογή για αειφορική εκτροφή και υγιεινή διατροφή», που σχεδιάστηκε με την πολύτιμη συνδρομή του SPMO της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, χρησιμοποίησε δημιουργικούς τρόπους για να διδάξει σύνθετους, άλλα άκρως επίκαιρους όρους όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία και η εκτατική κτηνοτροφία.

Όπως εξηγεί ο κ.Νίκος Κυριακίδης, υπεύθυνος βιωματικής εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων του SPMO  τα παιδιά έδειξαν αυθεντικό ενδιαφέρον, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο.

«Συνήθως σε ανάλογα προγράμματα προτεραιότητα έχει η αγελάδα και το γάλα. Πρώτη φορά, λοιπόν, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την αιγοπροβατοτροφία»

«Τόσο τα παιδιά όσο και οι εμψυχωτές στάθηκαν στην ποικιλία θεμάτων γύρω από την αιογοπροβατοτροφία, δηλαδή την υφαντική, τη διατροφή, την παράδοση, το περιβάλλον, είναι τόσα τα θέματα που προκύπτουν» τονίζει ο κ. Κυριακίδης, που υπογραμμίζει και την εκπαιδευτική ιδιαιτερότητας της θεματολογίας. «Ταιριάζει με τη νέα εκπαιδευτική προσέγγιση, που αντιμετωπίζει τα θέματα ως συστήματα, ως ολότητες. Μιλήσαμε για την αειφορία, για την παράδοση, για γλωσσολογικές παραπομπές. Ήταν κάτι που ενθουσίασε εκπαιδευτικούς και παιδιά»

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!