ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
24. 02. 2024

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, μια ομάδα μαθητών του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ  της σχολής μαζί με τις συνοδούς-εκπαιδευτικούς επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις  του «Φάρου του κόσμου», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο Νεότητας «Φάρος του κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των νέων του Δενδροποτάμου που λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη του Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη. Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει όχι μόνο αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής αλλά έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία η εργασία.

Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στον ξενώνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται και να μαγειρέψουν μαζί τους. Το μενού περιλάμβανε κοκκινιστό κρέας με χυλοπίτες και τυρί Αμερικανικής Γεωργικής σχολής, σαλάτα και χειροποίητο προφιτερόλ έκπληξη για τον εορτάζοντα της ημέρας.

Την ώρα του αποχαιρετισμού είχε ήδη δοθεί το ραντεβού για την επόμενη επίσκεψη!

Συνοδοί: Παπαευαγγέλου Άννα, Σταματίκα Κατερίνα, Κουτσομίχα Δαμιάνα, Βουκλουτζή Ελένη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!