ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Διακρίσεις EUSO 2020
18. 12. 2019

Το γενικό λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πέτυχε μια σημαντική  διάκριση στον διαγωνισμό EUSO2020 που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2019 για τα σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο στα μαθήματα Φυσική, Χημεία, Βιολογία και περιλαμβάνει θεωρητικό και πειραματικό μέρος. Οι μαθητές καλούνται να εκτελέσουν από ένα πείραμα στα παραπάνω μαθήματα, να πάρουν τις απαραίτητες μετρήσεις να τις επεξεργαστούν και να βγάλουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε) με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί την πρώτη φάση του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού. Από τα 85 λύκεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό συμμετείχαν τα 21.
Η ομάδα του σχολείου με πρωτιές στη φυσική και στη Χημεία πήρε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα σχολεία και συνεχίζει  στην επόμενη φάση, τον Πανελλήνιο διαγωνισμό για τη Βόρεια Ελλάδα που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020. Από τον πανελλήνιο διαγωνισμό θα προκύψει η ομάδα που θα συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUSO2020 που θα γίνει στην Τσεχία.Την ομάδα του σχολείου αποτελούν η μαθήτρια Κωνσταντίνα Αγαπητού και οι μαθητές Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και Θάνος Συντριβάνης με μέντορες τους καθηγητές του σχολείου Ελένη Γιαννιού (Χημεία), Αντωνία Κωτούλα (Βιολογία) και Εμμανουήλ Πεδιωτάκη (Φυσική).

Διακρίσεις EUSO 2020
Διακρίσεις EUSO 2020
Διακρίσεις EUSO 2020
Διακρίσεις EUSO 2020
Διακρίσεις EUSO 2020
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!