Στο πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης, στον τομέα τεχνολογίας τροφίμων, οι μαθητές του Γ΄τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης παρασκεύασαν σπιτικά κουλουράκια και μαρμελάδα μήλο-ρόδι. Διδάχτηκαν τον τρόπο αποστείρωσης των βάζων, κατανόησαν το πως γίνεται η συντήρηση της μαρμελάδας και συζήτησαν για την αλλοίωση των τροφίμων από μύκητες. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν το εργαστήριο με επιτυχία και απόλαυσαν κάθε στιγμή της εμπειρίας τους ως νεαροί μάγειρες.