ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Γενικό Λύκειο   /   Blog Δραστηριοτήτων
Blog Δραστηριοτήτων
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
10. 04. 2019

Το  Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτικήεκδρομήστηνΕλβετίαστο χρονικόδιάστημα 1 – 5 Απριλίου 2019.

Κύριος στόχος ήταν η γνωριμία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο ΠυρηνικώνΕρευνών CERN  καθώς και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Παράλληλα περιηγηθήκαμε στιςπόλεις Βέρνη, Γενεύη, Λοζάννη, Μοντρέ τηςΕλβετίας και στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στην εκδρομή συμμετείχαν συνολικά 30 μαθητέςτης Β'   τάξηςκαθώς και οι καθηγητές Ελένη Γιαννιού, Εμμανουήλ Πεδιωτάκης και ο διευθυντής του ΓΕΛ Πάρης Πετράς.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδρομής επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του CERN στα Γαλλοελβετικά σύνορα όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από την Δρ. Δέσποινα Χατζηφωτιάδου την ιστορία του CERN, τη σημασία και τη χρησιμότητα των πειραμάτων που διεξάγονται και να επισκεφτούμε τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του επιταχυντή και του ανιχνευτή ALICEπου βρίσκονται 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Επίσης επισκεφτήκαμε την μόνιμη έκθεση του Μικρόκοσμου όπου παρουσιάζονται με διαδραστικό τρόπο θέματα σωματιδιακής Φυσικής καθώς και τεχνολογίας των επιταχυντών και φιλοξενούνται τμήματα ανιχνευτικών διατάξεων. Φάγαμε στο εστιατόριο του CERN παρέα με εκατοντάδες ερευνητές, καθηγητές και φοιτητές και τέλος παρακολουθήσαμε στο Globe την οπτικοακουστική παράστασητο «Σύμπαντων σωματιδίων» σχετικά με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης και την ιστορία του Σύμπαντος. Δίκαια το CERN χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο εργαστήριο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο!

Επισκεφτήκαμε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μάθαμε για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι διάφορες επιτροπές του, περιηγηθήκαμε τις αίθουσες του επιβλητικού κτιρίου και παρακολουθήσαμε ζωντανά μια συνεδρίαση με εκπροσώπους διαφόρων χωρών από όλο τον κόσμο για το ηλεκτρονικό εμπόριο και τους κανόνες του.

Περιηγηθήκαμε στα αξιοθέατα της Γενεύης, είδαμε στη λίμνη  ΛεΜαντο ψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης, το νησάκι του Ρουσσώ, περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο, περάσαμε από το σπίτι του Καποδίστρια  και από την αποθήκη της πυρίτιδας και επισκεφτήκαμε τον καθεδρικό ναό της Γενεύης.

Επισκεφτήκαμε τη Βέρνη που είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας και είναι μια πολύ όμορφη πόλη που διαρρέεται από το ποταμό Άαρ, παραπόταμο του Ρήνου. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μεσαιωνικό. Είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσιας διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και για το λόγο αυτό έχει ανακηρυχθεί ολόκληρο ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ο γεννημένος στη Γερμανία Άλμπερτ Αϊνστάιν ανέπτυξε τη θεωρίατης σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης. Περιηγηθήκαμε στον καθεδρικό ναό, το ιστορικό κέντρο, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και άλλα αξιοθέατα της πόλης.

Κάναμε βόλτα γύρω από τη λίμνη Λε Μαν, επισκεφτήκαμε  το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη και θαυμάσαμε εκθέματα από την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Επισκεφτήκαμε στο Brocτο εργοστάσιο σοκολάτας της ΝΕΣΤΛΕ,  παρακολουθήσαμε μία οπτικοακουστική αφήγηση για την ιστορία της σοκολάτας και δοκιμάσαμε τις σοκολάτες που παράγονται εκεί.

Πήγαμε στο Μοντρέ την πόλη της μουσικής και της κουλτούρας, που θεωρείται από πολλούς μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελβετίας, στο Εβιάν που είναι γνωστό για το νερό και είναι τουριστικό θέρετρο από τη Ρωμαϊκή εποχή και έχει ιαματικές πηγές και πήγαμε στο Annecyπου είναι πολύ ωραίο και χαρακτηρίζεται ως η Βενετία της Ελβετίας.

Παίξαμε χιονοπόλεμο στις Άλπεις και στο Chamonix, διαβήκαμε την κοιλάδα της Αόστα και περπατήσαμε στο κέντρο του Μιλάνου όπου κτυπάει η καρδιά της μόδας. Επισκεφτήκαμε το Κάστρο των Σφόρτσα, τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου (Duomo) στο κέντρο της πόλης, το φημισμένο Μέγαρο Όπερας  (lascala) και την Galeria.

 

Ήτανμιαεκδρομήπουμαςγέμισε εμπειρίεςκαιθαμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας!

Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
Το Γενικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην Ελβετία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!